• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Plněné dýně - Balkán
Napište svůj komentář k receptu

Plněné dýně - Balkán

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné dýně - Balkán
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks dýně mladé, nejlépe rovnější, cca 20 cm dlouhé / nebo Cukety
    • 1
      ks cibule
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 100
      g uzený bůček libový
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • olej
    • petrželová nať
    • sůl
    • pepř mletý
    • vývar nebo voda a kostka bujónu
    • 1
      lžíce rajský protlak nebo rajčata

Postup přípravy receptu

1
Omyté dýně seřízneme na užším konci (odkrojek uschováme, později použijeme jako pokličku). Obsah dýní opatrně vydlabeme (nejlépe mi to jde dlouhou dezertní lžičkou). Pokud střed dýní neobsahuje tvrdá semena, dužinu nasekáme na drobnější kousky. (Malé dýně do 20 cm nemívají ještě semena a jsou křehké.)
2
Cibuli nakrájíme na jemno. Osmažíme ji na oleji a přidáme mleté maso a drobně pokrájený bůček. Osmahneme. Masovou směs necháme ochladit a pak ji dochutíme solí, pepřem, jemně nakrájenou petrželovou natí a nadrobno nakrájeným česnekem. Směs spojíme syrovým vajíčkem. Touto směsí pak plníme vydlabané dýně.
3
Vršek dýní uzavíráme uschovaným odkrojkem. Dýně stavíme na výšku do užšího a vyššího hrnce, pěkně jednu vedle druhé. Zalijeme vývarem do kterého jsme zamíchali protlak (můžeme zalít i vodou, do které dáme nakrájená spařená a oloupaná rajčata, ke kterým přidáme kostku bujónu). Pokud jsme si uschovali nakrájený střed dýní, přidáme ho do vývaru. Pozvolna dusíme zhruba hodinu.
4
(Omáčku nezahušťuji, je sice na české poměry řídká, ale chutná. Pokud se vám zdá neobvyklá, určitě nic nepokazíte, když ji zahustíte trochou mouky.)
5
Dýně opatrně vyjmeme a podáváme celé, přelité "omáčkou". Výborné jsou s kopečkem (spíš kopcem :-) kysané smetany a bílým pečivem.
6
Dobrou chuť, Pile.
7
Originální název: Tikvice nadjevene
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z červené řepy a brambor - Balkán

Salát z červené řepy a brambor -…

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pilence | 2. 5. 2005 10:15

    Jano, recept jsem si privezla z Belehradu, ale znate to, kazdy bramborovy salat je zarucene ten spravny... ,-) Pecene tykvicky znam samozrejme taky, ale zase v trosku jine uprave (recept na ne mam zase ze Splitu). Ten vas zni taky velmi lakave, urcite ho vyzkousim! Kdyz neni po ruce kysana smetana, pouzivam Selsky jogurt (jeden z mala, kde obsah odpovida nazvu ,-) jen panove vzdycky o trochu vic reptaji... ,-) Pile

  • Jana Novakova | 30. 4. 2005 15:01

    Tento recept znam, je dobry, ale trosku upraveny po cesku...na Balkane se zasmazi cibulka, mlete maso, prida se ryze (musi zesklovatet) jemne nakrajene rajce, koreny (pouziva se sul, pepr, mleta paprika, petrzel a nekde i saturejka) a hrnicek vody - stejne mnozstvi jako ryze. Tykvicky nebo cuketky jsou chutnejsi pecene v troube.Kolem nich cibule, krajena na tenka kolecka, stred z tykvycek , krajena rajcatka a podle chuti i malou feferonku, podlit podle potreby.Servituje se k tomu obycejny bily jogurt.(Kysana smetana je urcite lepsi ale ty kalorie...) Pilence, podle prezdivky soudim ze mas s Balkanem dost spolecne, nezlob se na mne, jsem daleko od toho znevazit tvuj recept, zkus je upect a verim ze mi das za pravdu.Jestli ne, platim panaka!

  • Kuchařka on-line | 20. 4. 2005 16:11

    Doplněno.

  • Pilence | 20. 4. 2005 12:41

    Kucharko on-line, prosim o doplneni postupu... Ty strouzky cesneku se drobne nakraji a pridaji do masove smesi spolu s ostatnimi dochucovadly. Diky, priste budu psat pozorneji. Pile

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Karbanátky
Maso Hovězí Mleté Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Dýně Mleté maso - hovězí Olej Pepř mletý Petrželová nať Rajský protlak Sůl Uzený bůček Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře královny Kálí

Kuře královny Kálí

Jihočeské Kosmatice

Jihočeské Kosmatice

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Bambusové výhonky s tofu

Bambusové výhonky s tofu

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní

Celerové karbanátky (sekaná)

Celerové karbanátky (sekaná)

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Pečená žebírka na zelenině

Pečená žebírka na zelenině

Doporučujeme

60 minut
Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou

Marocké masové koule s kapustičkami a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

317
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
267
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
142
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
132
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
111
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
AHA.cz Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské:  Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Hvězdy na přehlídce Beaty Rajské: Vary ovládla Havlová, Donutilová i Leitgeb!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Dara Rolins po návratu Nedvěda: Život plný změn!

Dara Rolins po návratu Nedvěda: Život plný změn!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

  • Recepty.cz
  • Plněné dýně - Balkán
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact