lžíce
ananasový džus
Nebo šťáva z ananasového kompotu
Postup přípravy receptu
1
Zpracujeme těsto na tortilly. Rozdělíme asi na 10 kousků. Vyválíme co nejtenčí placky (na velikost pánve). Rozpálíme teflonovou pánev (bez oleje) a pečeme z každé strany asi 30 s., až se dělají světlehnědé puchýřky. - To je vše, není to nijak složité. Uložíme do uzavřené mísy.
2
**Připravíme si náplň:** nakrájíme všechnu uvedenou zeleninu (nebo dle vlastního výběru) a pokapeme olejem. Na oleji osmažíme nudličky masa, které jsme poprášili kořením. Teplé tortilly plníme masovou a zeleninovou náplní a omáčkou (po 1 lžíci) a zabalíme jako psaníčko. Tortilly neplníme do zásoby, každý si připravuje u stolu sám.
U nás tortilly příliš nefrčí, přesto jsme se dobře najedli.
Patrick Schmitt
|5. 5. 2008 02:47
...vezme li-se...omlouvám se za chybu, už tak trošku spím. ;-)
Patrick Schmitt
|5. 5. 2008 01:34
Tortilla je hodně zavádějící, vezme se-li v potaz, že Torilly jsou mexickým kukuřičným výrobkem. Ani ta thajská omáčka mi nepříjde moc thajská s tou zakysanou smetanou, mexickým kořením, kečupem a hořčicí...Vařívám rád asijsky a to podle pravých asijských receptů, jelikož Asii po česku nedokážu prostě přijít na chuť. Neříkám samozřejme, že jídlo dle tohoto receptu někomu nemůže chutnat...