Do každé datle strčíme mandli a stiskneme. Potom ponoříme do polevy a necháme zaschnout. Ve většině bytů je dobré uchovávat je v lednici (pokud nemáte jako já ledový "špajz", heč :o)…).
2
Poznámka: je možné použít i zbytky jiných polev a případně jiné sušené ovoce, jako např. meruňky. Dám mandli a přehnu meruňku napůl, dále stejný postup. V rodinách zatížených na "zdravé mlsání" se dá takovýmito "bonbónky" ozdobit i stromeček.
3
Připravuji nejpozději 1 den před Štědrým dnem, dá se jíst v podstatě okamžitě, ale klidně se může i dost dopředu – nekazí se a nevysychají. Kromě namáčení do polevy je toto cukroví vhodné i pro pečení s dětmi.
Tento recept je u nás oblíben jako "Švábi"a dělá ho má tchýně.A je velmi rychle snězen.Petra
Simča Sládková
|22. 11. 2006 09:00
Mohou se obalovat v kokosové moučce a dělá se to po namočení do polevy. Pokud chcete mít tenounkou vrstvu polevy, poradím malou fintu: naplním datle mandlemi a dám je na tácku do mrazničky - tak na 2 - 3 hodiny, ale klidně přes noc. Potom je rychle ponořuji do horké polevy - na ledovém povrchu okamžitě tenká vrstva ztuhne, to co ještě okape pak vrátím zpět do polevy a opět rozpustím :o))).
Sísa
|22. 11. 2006 07:15
V kokosové moučce obalujete až po namočení v polevě?
Hana, Brno
|11. 11. 2006 19:50
Taktéž obaluji ještě v kokosové moučce,moc pěkně to vypadá i chutná. Jo, a sušené švestky se dají koupit i vypeckované, takže je to opravdu rychlovka.
Kateřina Nováková
|10. 11. 2006 20:25
Plněné švestky ještě obaluji v kokosové moučce.
Eva
|10. 11. 2006 12:40
Švestky je dobré předem namočit do rumu (pro dospěláky)
Marie Horáková
|10. 11. 2006 09:22
Plněné švestky dělám každý rok, nedávám mandle, ale vlašské ořechy. ´Patří k nejoblíbenějším.