g
ementál
(či jiného vašeho oblíbeného sýra), nastrouhaného
200
g
listový špenát
(nebo zmrazené sekané, povolené)
2
stroužek
česnek
sůl
pepř mletý
chilli omáčka
hotová pikantní omáčka k podávání
Postup přípravy receptu
1
Překrojeným cuketám lehce seřízněte ještě spodní část tak, aby vznikly jakési lodičky. Do remosky nalijte trochu vody, vložte do ní cukety a na 10 minut ji pusťte. Do prošlehaných vajec vmíchejte šunku, sýr, špenát (trochu nechte na ozdobu), česnek a najemno nasekané vydlabané vnitřky cuket. Ochuťte a dokořeňte, hmotou naplňte předpečené cukety a ještě asi 10 minut dopečte, až jejich povrch zpevní a krásně zezlátne. Podávejte buď teplé s čerstvým pečivem či bramborem, nebo i studené.