V míse spolu promíchejte mouku, a sůl s ledovou minerálkou na hladké řídké těsto. Nechte asi 20 minut stranou. Připravte si sýrovou náplň. Všechny suroviny na její přípravu smíchejte, dochuťte solí a pepřem. Z květů opatrně odstraňte tyčinky a pestík (abyste nepotrhali květy) a stejně opatrně je plňte asi do dvou třetin sýrovou náplní. Květ na konci mírně stiskněte a zatočte, aby náplň nevytekla, položte na tác a dejte do ledničky. Všechny suroviny na omáčku spolu promíchejte a také dejte do ledničky. Naplněné květy poprašte hladkou moukou, namočte v bílkovém sněhu a poté v moučném těstě. Smažte ve vyšší vrstvě oleje (nejlépe ve fritovacím hrnci rozpáleném na 190 °C) asi 3 až 5 minut krásně dozlatova. Přebytečný tuk odsajte pomocí papírových kuchyňských utěrek, osolte a opepřete a ihned podávejte s omáčkou.