Knedlíky plněné uzeným a posypané osmaženou cibulkou jsou neskutečná dobrota. Ta trocha práce s nimi se vám určitě vyplatí. Zkuste je podávat se špenátem, anebo zcela netradičně s brusinkovým zelím.
Velký hrnec naplňte vodou, osolte a přiveďte k varu. Vařené uzené maso nakrájejte na malé kostičky. Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte najemno přímo na pracovní plochu. Přidejte mouku, vejce, sůl a rychle zpracujte vláčné nelepivé těsto.
2
Těsto nenechávejte odpočívat a zadělávejte ho co nejrychleji, aby nezačalo řídnout. Vyválejte váleček, rozkrájejte ho na stejně velké kousky. Tvarujte z nich placičky, plňte je uzeným masem, uzavírejte jako měšce a vytvarujte z nich kulaté knedlíky. Skládejte je na prkénko posypané hrubou moukou.
Knedlíky ihned vložte do vroucí osolené vody a vařte podle velikosti 10-15 minut. Vyjměte je děrovanou lžící a podávejte třeba s dušeným špenátem a smaženou cibulkou.