Dělala jsem méně než z poloviční dávky a mám také 20 pěkných knedlíků - mohly by být i menší...
potřebovala jsem mnohem více masa a tak třetinu množství mouky a krupice (dávala jsem tak 300 g mouky na uvedené množství brambor - tak, jako moje babička)... jinak se povedly :-)
Po dlouhé době jsem se znovu odhodlala zkusit knedlíky vařit ve vodě, podle tohoto receptu a měla jsem chuť to všechno vyhodit :'( Nechci tvrdit, že je to špatný recept, nicméně příště opět v páře.
Knedlíky se povedly,jsou vynikající Mouky i krupice jsem dala míň Uzeného a zelí víc Po zabalení jsem knedlíky obalila ve škrobu
Teda to musíte mít pidi knedlíčky,já z uvedeného množství mám 16 knedlíků
dělala jsem knedlíky poprvé a byli vynikající.. z polovičních ingrediencí a stejně jsme měli 20 knedlíků :) místo krupice jsem dala jenom hrubou mouku a sůl jsem dala jen do vody, ve které se vařili.. byli i tak luxusní. :-*
dneska byla zkouska a dopadlo to dobre:-) 8-)
no solení br.knedlů není moc dobré jen trochu,těsto potom řídne,co se týče krupice,moje sestra dělá knedle jen z dětské krupičky jsou lepší ale to záleží na :-( jak je kdo zvyklej..
Pro vegetariány lze jako náplň použít uzené tofu, a je to také velmi chutné. Ale toto množství je opravdu pro hodně lidí. :) Bylo by fajn napsat sem, kolik se dává té soli do těsta. Díky. Jinak dobrý recept, knedlíky se povedly.
Výborný! Dělala jsem z polovičního množství a dva jsme se najedli dosyta...ještě jsem sypala osmahnutou cibulkou, mňam:-)))
Tak všechno bylo vinikající a moc nám to chutnalo, jen vzhledem k tomu že jsme vařili jen pro dva lidi ale podle vámi uvedeného množství, tak nám zbylo ještě cca 28 výborných knedlíků. Tak kdyby někdo měl hlad tak se zastavte :-) Místo krupice hrubé jsme dali hrubou mouku a vše OK
Tak jsem je dneska udělala a byly dobrý, jen trošku tužší a co se týče vaření 10 minut ve vroucí vodě...i 20 bylo málo :o)ale jinak chválím
Krupici do bramborových knedlíků nedávám vůbec,ale přidám na 1 kg brambor 2 polévkové lžíce solamylu.Jsou pak křehčí.
Jarko,Je lepsi do knedlu dat maso uz lehce zpracovane, je to pak hotove, jak jsou knedle varene. U syroveho masa by to mohlo potrebovat delsi cas..Ale mlete maso( jako na sekanou) staci nechat kratce prebehnout pres rozpalenou panev a je to..ani cibulka na panvi nevadi.. ;-) ale jinak je to dobre.Bramborove knedle miluju na jakykoli zpusob a podavane s cimkoli..i samotne jen s oprazenou cibulkou.. ;-)
chci se zeptat jestli tyto knedlíky jdou plnit i syrovým masem (na sekanou).Jestli ano je potřeba ho nějak předvařit?
No nedaval jsem tam tu kurpicu ale jen mouku.. a je to mnouhem lepsi.. a toho zeli 2x tolik :) ale jinak na 1
podle mého gusta je v nich krupice moc, zlatá "Kuchařka naší vesnice" po rodičích.(Knedlíky jsou tužší a hůř se balí)
Vynikajici, akorat, ze tam neni napsana sul do testa, pro mene zkusene = musi tam byt.