bramborové těsto
ze sáčku či doma dělané (občas použiju to bramborové kupované, když spěchám - dá se sehnat i bez éč
1
kostka
uzené tofu
0,50
balíček
sojový granulát
Bonavita
Postup přípravy receptu
1
Sojový granulát uvaříme ve vodě ochucené bujonem, pak ho scedíme a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Uzené tofu najemno nastrouháme a smícháme ho s uvařeným sojovým granulátem.
2
Hotové bramborové těsto rozdělíme na stejně velké kousky (podle toho, jak chceme mít knedlíky velké), vyválíme s nich placičky (nebo je "uhňácáme" rukou), plníme je směsí, tvarujeme knedlíky, které pak vkládáme do osolené vroucí vody, vaříme 5-10 minut.
3
Kysané zelí upravíme 5 min. restováním na rozpálené pánvi a cibuli usmažíme dozlatova na cca 50-80 ml oleje (kdo nerad mastné, použije méně oleje).
4
Když je vše hotové, knedlíky na talíři ozdobíme zelím a navrch zlatavou, křupavou cibulkou. Manžel miluje maso, ale když dělám tyhle knedlíky, může se po nich utlouct.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Luda
|2. 9. 2013 09:06
Dobrutka, mnam!
líba
|2. 10. 2011 10:48
je to moc dobré
MartinV
|11. 5. 2008 14:47
Vlaďko, tak tomu rozumím :-)
Sylva Karešová
|8. 5. 2008 17:23
Tak tento recept předám mamce :-) Možná tedy něco podobného dělává či dělávala, aspoň mám ten pocit, ale určitě nezaškodí, když jí pošlu odkaz. I mně by to mohlo chutnat :-)