• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněné baklažány
Napište svůj komentář k receptu

Plněné baklažány

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné baklažány
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg lilek malé, max. 9 cm dlouhé, nejlépe baculaté jako jablíčka
    • 4
      lžička česnek rozdrcený
    • 2
      lžička ostrá paprička
    • 4
      lžička ocet
    • 1
      šálek vlašské ořechy nahrubo nasekané
    • sůl na vymazání vnitřku baklažánů

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce s vařící vodou vsypeme omyté lilky a vaříme 5 minut. Vodu vylijeme, lilky po zchladnutí seřízneme v místě stopky a kolmo na předešlý řez uděláme zářez do poloviny baklažánů.
2
Zářez potřeme solí, dáme na stojato do misky (aby z nich vytékala voda), nejlépe přes noc do ledničky.
3
Připravíme si náplň smícháním uvedených surovin. Do každého lilku vmáčkneme naplno, co se vejde, ale nesmí to nikde vylézat. Lilky naklademe do 2 litrové sklenice (nebude plná), kterou zase přes noc necháme stát v misce v ledničce, aby vytekla voda. Ráno obrátíme a zalijeme olivovým olejem.
4
Dá se konzumovat za týden, uchovává se v ledničce. Nejvíce jdou na odbyt jako chuťovka v době grilování.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Baklažány s jogurtovou omáčkou

Baklažány s jogurtovou omáčkou

Vepřové kotlety plněné drůbežími játry

Vepřové kotlety plněné drůbežími játry

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 27. 5. 2006 10:57

    Petro,ja nakupuji v Emiratech a tady jsou k dostani v obchodech.U nas si to asi muze udelat milovnik baklazanu,ktery si je sam pestuje.Tady se to prodava v obchodech s delikatesami,bohuzel,neda se vyvazet,protoze po rozlezeni moc dlouho nevydrzi.Jak dlouhou trvanlivost to ma,nevim,my to vzdy tak do 14 dnu spotrebujeme.

  • Petra | 26. 5. 2006 11:14

    Kde berete takové malé lilky? To si je sama pěstujete? Ty jsou v obchodech mívají podle mě tak kolem 20cm.

  • Airan | 25. 5. 2006 14:30

    Baklazanum neodolam v jakekoli priprave, je to moje oblibena zelenina:-) Dekuji za recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Zdravě i chutně Zelenina Vaření Chlazení Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Lilek Ocet Ostrá paprička Sůl Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Rajská omáčka, která se musí povést

Rajská omáčka, která se musí povést

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Meruňkové smoothie

Meruňkové smoothie

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

74
Výborný dresing
Výborný dresing
69
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
53
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
47
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
42
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Plněné baklažány
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact