• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněné baklažánové taštičky
Napište svůj komentář k receptu

Plněné baklažánové taštičky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné baklažánové taštičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 6
      ks lilek (pokrájený na tenčí kolečka)
    • 1
      ks kapusta (menší hlávka)
    • 8
      ks šalotka
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks červená chilli paprička (bez semínek, jemně pokrájená)
    • 400
      g ricotta
    • 40
      g pininová jádra (opražená)
    • 50
      g strouhaný parmazán (část k podávání)
    • 40
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 50
      g strouhanka
    • 250
      ml olivový olej
    • máslo (rozpuštěné máslo, na polití)
    • 1
      hrst šalvěj (čerstvá, posekaná)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Osušená kolečka lilků zakápněte trochou olivového oleje a po obou stranách opečte na grilovací nebo běžné pánvi. Nechte zchladnout. Kapustové listy zbavte tuhých žeber, opláchněte je a pokrájejte na proužky. V pánvi na olivovém oleji osmažte pokrájenou šalotku, česnek a chilli, ale jen lehce, aby se nezbarvily. Přidejte kapustu a zakryté na mírném plameni poduste asi 15 minut doměkka, osolte, opepřete a na cedníku nechte vykapat tekutinu.
2
Promíchejte s ricottou, parmazánem a piniovými jadérky. Lžíci náplně položte na kolečko lilku, okolo potřete vajíčkem, přiklopte druhým kolečkem lilku, přitiskněte a všechny naplněné lilkové taštičky dejte na hodinu do chladu. Taštičky pak běžným způsobem obalte v mouce, vejci a strouhance. Obalujte co nejpečlivěji, aby trojobal dobře přilnul i na okraje taštiček. Smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova, podávejte okapané, přelité rozpuštěným máslem se šalvějí a sypané parmazánem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Baklažánové plátky s žampionovou směsí

Baklažánové plátky s žampionovou směsí

Plněné taštičky

Plněné taštičky

Listové taštičky plněné mletým masem

Listové taštičky plněné mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená chilli paprička Česnek Hladká mouka Kapusta Lilek Máslo Olivový olej Pepř mletý Pininová jádra Ricotta Šalotka Šalvěj Strouhanka Strouhaný parmazán Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oravská kulaša

Oravská kulaša

Nepečený tvarohový dort  s ovocem II.

Nepečený tvarohový dort s ovocem II.

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

64
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
44
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
41
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
40
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
40
Cuketovomrkvové placky
Cuketovomrkvové placky

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Záporák z Vyprávěj Ondřej Veselý: Teď září štěstím!

Záporák z Vyprávěj Ondřej Veselý: Teď září štěstím!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Plněná vejce s kaviárem
Plněná vejce s kaviárem
Plněná veka II.
Plněná veka II.
Plněná vepřová rolka
Plněná vepřová rolka
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné bezmasé bramborové knedlíky
Plněné bezmasé bramborové knedlíky
  • Recepty.cz
  • Plněné baklažánové taštičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact