• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Plněné baklažánové taštičky
Napište svůj komentář k receptu

Plněné baklažánové taštičky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné baklažánové taštičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 6
      ks lilek (pokrájený na tenčí kolečka)
    • 1
      ks kapusta (menší hlávka)
    • 8
      ks šalotka
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks červená chilli paprička (bez semínek, jemně pokrájená)
    • 400
      g ricotta
    • 40
      g pininová jádra (opražená)
    • 50
      g strouhaný parmazán (část k podávání)
    • 40
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 50
      g strouhanka
    • 250
      ml olivový olej
    • máslo (rozpuštěné máslo, na polití)
    • 1
      hrst šalvěj (čerstvá, posekaná)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Osušená kolečka lilků zakápněte trochou olivového oleje a po obou stranách opečte na grilovací nebo běžné pánvi. Nechte zchladnout. Kapustové listy zbavte tuhých žeber, opláchněte je a pokrájejte na proužky. V pánvi na olivovém oleji osmažte pokrájenou šalotku, česnek a chilli, ale jen lehce, aby se nezbarvily. Přidejte kapustu a zakryté na mírném plameni poduste asi 15 minut doměkka, osolte, opepřete a na cedníku nechte vykapat tekutinu.
2
Promíchejte s ricottou, parmazánem a piniovými jadérky. Lžíci náplně položte na kolečko lilku, okolo potřete vajíčkem, přiklopte druhým kolečkem lilku, přitiskněte a všechny naplněné lilkové taštičky dejte na hodinu do chladu. Taštičky pak běžným způsobem obalte v mouce, vejci a strouhance. Obalujte co nejpečlivěji, aby trojobal dobře přilnul i na okraje taštiček. Smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova, podávejte okapané, přelité rozpuštěným máslem se šalvějí a sypané parmazánem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Baklažánové plátky s žampionovou směsí

Baklažánové plátky s žampionovou směsí

Plněné taštičky

Plněné taštičky

Listové taštičky plněné mletým masem

Listové taštičky plněné mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená chilli paprička Česnek Hladká mouka Kapusta Lilek Máslo Olivový olej Pepř mletý Pininová jádra Ricotta Šalotka Šalvěj Strouhanka Strouhaný parmazán Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pařížský dort

Pařížský dort

Jarní salát - vitamínová bomba

Jarní salát - vitamínová bomba

Maminčina drožďová pomazánka

Maminčina drožďová pomazánka

Bábovka s kysanou smetanou

Bábovka s kysanou smetanou

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví II.

Myslivecká směs

Myslivecká směs

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

93
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
41
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
29
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
25
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Plněná vejce s kaviárem
Plněná vejce s kaviárem
Plněná veka II.
Plněná veka II.
Plněná vepřová rolka
Plněná vepřová rolka
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné bezmasé bramborové knedlíky
Plněné bezmasé bramborové knedlíky
  • Recepty.cz
  • Plněné baklažánové taštičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact