• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněné baklažánové taštičky
Napište svůj komentář k receptu

Plněné baklažánové taštičky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné baklažánové taštičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 6
      ks lilek (pokrájený na tenčí kolečka)
    • 1
      ks kapusta (menší hlávka)
    • 8
      ks šalotka
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks červená chilli paprička (bez semínek, jemně pokrájená)
    • 400
      g ricotta
    • 40
      g pininová jádra (opražená)
    • 50
      g strouhaný parmazán (část k podávání)
    • 40
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 50
      g strouhanka
    • 250
      ml olivový olej
    • máslo (rozpuštěné máslo, na polití)
    • 1
      hrst šalvěj (čerstvá, posekaná)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Osušená kolečka lilků zakápněte trochou olivového oleje a po obou stranách opečte na grilovací nebo běžné pánvi. Nechte zchladnout. Kapustové listy zbavte tuhých žeber, opláchněte je a pokrájejte na proužky. V pánvi na olivovém oleji osmažte pokrájenou šalotku, česnek a chilli, ale jen lehce, aby se nezbarvily. Přidejte kapustu a zakryté na mírném plameni poduste asi 15 minut doměkka, osolte, opepřete a na cedníku nechte vykapat tekutinu.
2
Promíchejte s ricottou, parmazánem a piniovými jadérky. Lžíci náplně položte na kolečko lilku, okolo potřete vajíčkem, přiklopte druhým kolečkem lilku, přitiskněte a všechny naplněné lilkové taštičky dejte na hodinu do chladu. Taštičky pak běžným způsobem obalte v mouce, vejci a strouhance. Obalujte co nejpečlivěji, aby trojobal dobře přilnul i na okraje taštiček. Smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova, podávejte okapané, přelité rozpuštěným máslem se šalvějí a sypané parmazánem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Baklažánové plátky s žampionovou směsí

Baklažánové plátky s žampionovou směsí

Plněné taštičky

Plněné taštičky

Listové taštičky plněné mletým masem

Listové taštičky plněné mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená chilli paprička Česnek Hladká mouka Kapusta Lilek Máslo Olivový olej Pepř mletý Pininová jádra Ricotta Šalotka Šalvěj Strouhanka Strouhaný parmazán Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka pro děti i dospělé

Rajská polévka pro děti i dospělé

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Makový závin III.

Makový závin III.

Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty

Zapečené brambory s mozzarellou a…

Výborná pizza

Výborná pizza

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Chia dezert s mangem

Chia dezert s mangem

Gurmánská krkovička

Gurmánská krkovička

Jednoduché žampionové kari

Jednoduché žampionové kari

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

43
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
37
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
37
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
35
Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu
Vepřový guláš (nejen) s…
30
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 15. 8. 2025: Kdo si vydělá peníze navíc a kdo by měl myslet víc na druhé?

Denní horoskop na pátek 15. 8. 2025: Kdo si vydělá peníze navíc a kdo by měl myslet víc na druhé?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Plněná vejce s kaviárem
Plněná vejce s kaviárem
Plněná veka II.
Plněná veka II.
Plněná vepřová rolka
Plněná vepřová rolka
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné bezmasé bramborové knedlíky
Plněné bezmasé bramborové knedlíky
  • Recepty.cz
  • Plněné baklažánové taštičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact