• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněné baklažánové taštičky
Napište svůj komentář k receptu

Plněné baklažánové taštičky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněné baklažánové taštičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 6
      ks lilek (pokrájený na tenčí kolečka)
    • 1
      ks kapusta (menší hlávka)
    • 8
      ks šalotka
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks červená chilli paprička (bez semínek, jemně pokrájená)
    • 400
      g ricotta
    • 40
      g pininová jádra (opražená)
    • 50
      g strouhaný parmazán (část k podávání)
    • 40
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 50
      g strouhanka
    • 250
      ml olivový olej
    • máslo (rozpuštěné máslo, na polití)
    • 1
      hrst šalvěj (čerstvá, posekaná)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Osušená kolečka lilků zakápněte trochou olivového oleje a po obou stranách opečte na grilovací nebo běžné pánvi. Nechte zchladnout. Kapustové listy zbavte tuhých žeber, opláchněte je a pokrájejte na proužky. V pánvi na olivovém oleji osmažte pokrájenou šalotku, česnek a chilli, ale jen lehce, aby se nezbarvily. Přidejte kapustu a zakryté na mírném plameni poduste asi 15 minut doměkka, osolte, opepřete a na cedníku nechte vykapat tekutinu.
2
Promíchejte s ricottou, parmazánem a piniovými jadérky. Lžíci náplně položte na kolečko lilku, okolo potřete vajíčkem, přiklopte druhým kolečkem lilku, přitiskněte a všechny naplněné lilkové taštičky dejte na hodinu do chladu. Taštičky pak běžným způsobem obalte v mouce, vejci a strouhance. Obalujte co nejpečlivěji, aby trojobal dobře přilnul i na okraje taštiček. Smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova, podávejte okapané, přelité rozpuštěným máslem se šalvějí a sypané parmazánem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Baklažánové plátky s žampionovou směsí

Baklažánové plátky s žampionovou směsí

Plněné taštičky

Plněné taštičky

Listové taštičky plněné mletým masem

Listové taštičky plněné mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená chilli paprička Česnek Hladká mouka Kapusta Lilek Máslo Olivový olej Pepř mletý Pininová jádra Ricotta Šalotka Šalvěj Strouhanka Strouhaný parmazán Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Jablečný závin s piškotem

Jablečný závin s piškotem

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky se zelím a vařeným masem

Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Dort s nutelovým krémem

Dort s nutelovým krémem

Měsíčky s citronovou polevou

Měsíčky s citronovou polevou

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

224
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
29
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Jablečná roláda s tvarohem
Jablečná roláda s…
26
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

Výstup herečky Vacvalové na K2: Padající kameny a chybějící kyslík!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Plněná vejce s kaviárem
Plněná vejce s kaviárem
Plněná veka II.
Plněná veka II.
Plněná vepřová rolka
Plněná vepřová rolka
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné batáty
Plněné bezmasé bramborové knedlíky
Plněné bezmasé bramborové knedlíky
  • Recepty.cz
  • Plněné baklažánové taštičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact