Oloupanou cibuli jemně usekáme, česnek prolisujeme. Zelnou hlávku postavíme koštálem nahoru, seřízneme a otvorem o průměru 10 cm hlávku malou lžičkou vydlabeme. Z vydlabaného zelí osolením, opepřením a promícháním se lžičkou cukru, oleje a lžíci octa připravíme salát, který dáme do lednice proležet.
2
Vydlabanou hlávku povaříme 10 minut v dostatečném množství vody - osolené, pak slijeme a necháme okapat. Mleté maso promícháme s vejci, česnekem, majoránkou, vegetou, můžeme přidat trochu strouhanky, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme na oleji osmahnutou cibulku a sekanou petrželku. Hlávku naplníme směsí, obalíme celou plátky slaniny, převážeme provázkem a vložíme do pekáčku a podlijeme trochou masoxu. Pečeme v předehřáté troubě za podlévání masoxem a vlastní štávou asi hodinu při 180 °C. Necháme chvíli odpočinout a po sundání provázku naporcujeme jako bábovku.<BR>Podáváme s bramborem, nebo studenou s chlebem + zelný salát.