Vepřovou panenku nařízneme ze dvou stran, tak aby se dal vytvořit větší plát. Ten naklepeme, posolíme a ochutíme sečuánským pepřem.
2
Pórek spaříme a naklademe jednotlivé listy na panenku. Pak na ně naskládáme salám a sýr.
3
Panenku zarolujeme a převážeme. Na na pánvi ji velmi rychle opečeme. Jen aby zbělela a póry masa se uzavřely. Pak vložíme panenku do pekáčku, mírně podlejeme vodou nebo vývarem a přidáme trochu másla.
4
Pečeme při 220 °C za stálého podlévání a obracení asi 30 minut. Pak maso vyjmeme, odstraníme motouz a krájíme na úhledné plátky.
5
Jako přílohu podáváme brambory a zeleninovou oblohu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Remková
|2. 8. 2008 13:09
Nevím,jestli býlí je ten pórek,ale fakt tam není moc cítit a navíc se to přez něj hůř krájí.Dala jsem paprikáš,zelenou papriku a pár šňůrek korbáčů,plát jsem potřela česnekem a hořčicí,zatočila a sepla malými špejlemi na ptáčky v několika místech,Moc dobré,dávám za 1
Milan Daniel
|27. 11. 2005 13:24
Já bych pod to býlí nedával, snad raději bílé víno.
Anonym
|3. 9. 2005 13:49
Zajímalo by mě jaké by to bylo podlét červeným vínem nebo možná i býlím máte s tím někdo zkušenosti?
David Podaný
|19. 4. 2005 18:00
Doporučuji trochu utřeného česneku potřít plát masa....a jako přílohu štouchané brambory....