• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Plněná veka II.
Napište svůj komentář k receptu

Plněná veka II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná veka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks veka
    • 130
      g máslo
    • 1
      ks sardinky v oleji
    • 1
      ks sardelová pasta
    • hořčice plnotučná
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g měkký salám
    • 1
      ks kapie
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 3
      ks nakládané okurky
    • 2
      ks vejce na tvrdo
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Z veky odřízneme jeden konec a dlouhou lžící (pomůžeme si i nožem nebo jiným nástrojem) střídku vydlabeme, aby veka zůstala dutá, jen 1 cm silná.
2
Máslo vyšleháme s hořčicí a sardelovou pastou.
3
Přidáme na kostičky nakrájenou kapii, okurky, salám, cibuli, sýr a vajíčka a vše promícháme se sardinkami (bez šťávy).
4
Podle potřeby přidáme střídku, dosolíme.
5
Dobře promíchaou náplní naplníme veku a dáme do chladničky.
6
Nejlepší je připravit den předem. Krájíme ostrým nožem na 1 cm silné řezy a podáváme jako součást studeného bufetu, místo chlebíčků.
7
Poznámka: veku takto můžeme plnit libovolnou náplní, podle vlastní chuti. Základem je vždy máslo a střídka z veky. Zbytek přidáme podle chuti, např. salámy, hrášek, mrkvička, vše krájené na drobné kostky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

Domácí veka

Domácí veka

Zapečená veka

Zapečená veka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 30. 1. 2007 13:35

    V sobotu jsem zkusila, děti velice chválily, že jim z toho nic nepadá jako z klasických chlebíčků (a navíc říkají, že to jsou "cestovní chlebíčky" neb je budeme moci v pohodě vozit k dědečkovi). Skvělý nápad, dávám za 1.

  • Tereza Jarčušková | 6. 3. 2006 10:15

    Bola som preč, preto reagujem až teraz. U nás je to sendvič, v Čechách asi veka, nie toustový chlieb, ten je mäkký. To, z čoho sa obyčajne robia chlebíčky : )))

  • Kajka | 4. 3. 2006 19:52

    Dnes jsme baštili na rodinné oslavě a bylo to výborné. Skvělý nápad. Paní Terezka nezklame niikdy se svými recepty. Moc ji pozdravuji.

  • Marsí | 2. 3. 2006 09:21

    Také to máme rádi, akorát to dělám z vydlabaných rohlíků a plním pomazánkovým máslem s natvrdo uvařenými vajíčky, trochu klas.másla, šunky, pažitky. Přidat se dá cokoliv, je to pracnější, ale po nakrájení slouží jako jednohubky. Také se to dá udělat z menší veky.Moc dobré a vypadá to dobře.

  • Berča | 2. 3. 2006 09:14

    Já něco podobného dělám z veky, že ji podélně rozkrojím, vydlabu a naplním jakoukoliv pomazánkou do které použiji vnitřek veky, zabalím do alobalu, dám do ledničky a po zatuhnutí krájím na plátky. Je to opravdu velice dobré a návštěvy většinou zkoumají jak jse to udělala.

  • Anonym | 1. 3. 2006 21:16

    Paní Terezko, jaký sendvič myslíte? Je to toastový chléb? Ale ten je přeci již nakrájený.Děkuji,K

  • beba | 1. 3. 2006 14:19

    Môžem potvrdiť - výborné na druhý deň, keď sa to trošku rozleží.

  • Pavlína Svitáková | 1. 3. 2006 11:58

    Terezko,že by mrkvička?:))Dělávám s vekou.Je to rychlejší než chlebíčky,lze dělat dopředu a na rozdíl od chlebíčků to neokorá.Je to výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Svačina Syrové Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Kapie Máslo Měkký salám Nakládané okurky Sardelová pasta Sardinky v oleji Sůl Tvrdý sýr Vejce Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuba libre

Cuba libre

Bábovková roláda a la tvarohový mazanec

Bábovková roláda a la tvarohový…

Domácí lečo s česnekem

Domácí lečo s česnekem

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

"Párkrole" - párkové kremrole

"Párkrole" - párkové kremrole

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

65
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
26
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
26
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
24
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

Lamač dívčích srdcí David? V Survivoru jsem nikoho nebalil, s nikým jsem neflirtoval

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Plněná sýrová roláda
Plněná sýrová roláda
Plněná tortilla s mletým masem, sýrem a omeletou
Plněná tortilla s mletým masem, sýrem a…
Plněná vejce s kaviárem
Plněná vejce s kaviárem
Plněná vepřová rolka
Plněná vepřová rolka
Plněné baklažánové taštičky
Plněné baklažánové taštičky
Plněné batáty
Plněné batáty
  • Recepty.cz
  • Plněná veka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact