Z veky odřízneme jeden konec a dlouhou lžící (pomůžeme si i nožem nebo jiným nástrojem) střídku vydlabeme, aby veka zůstala dutá, jen 1 cm silná.
2
Máslo vyšleháme s hořčicí a sardelovou pastou.
3
Přidáme na kostičky nakrájenou kapii, okurky, salám, cibuli, sýr a vajíčka a vše promícháme se sardinkami (bez šťávy).
4
Podle potřeby přidáme střídku, dosolíme.
5
Dobře promíchaou náplní naplníme veku a dáme do chladničky.
6
Nejlepší je připravit den předem. Krájíme ostrým nožem na 1 cm silné řezy a podáváme jako součást studeného bufetu, místo chlebíčků.
7
Poznámka: veku takto můžeme plnit libovolnou náplní, podle vlastní chuti. Základem je vždy máslo a střídka z veky. Zbytek přidáme podle chuti, např. salámy, hrášek, mrkvička, vše krájené na drobné kostky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|30. 1. 2007 13:35
V sobotu jsem zkusila, děti velice chválily, že jim z toho nic nepadá jako z klasických chlebíčků (a navíc říkají, že to jsou "cestovní chlebíčky" neb je budeme moci v pohodě vozit k dědečkovi). Skvělý nápad, dávám za 1.
Tereza Jarčušková
|6. 3. 2006 10:15
Bola som preč, preto reagujem až teraz. U nás je to sendvič, v Čechách asi veka, nie toustový chlieb, ten je mäkký. To, z čoho sa obyčajne robia chlebíčky : )))
Kajka
|4. 3. 2006 19:52
Dnes jsme baštili na rodinné oslavě a bylo to výborné. Skvělý nápad. Paní Terezka nezklame niikdy se svými recepty. Moc ji pozdravuji.
Marsí
|2. 3. 2006 09:21
Také to máme rádi, akorát to dělám z vydlabaných rohlíků a plním pomazánkovým máslem s natvrdo uvařenými vajíčky, trochu klas.másla, šunky, pažitky. Přidat se dá cokoliv, je to pracnější, ale po nakrájení slouží jako jednohubky. Také se to dá udělat z menší veky.Moc dobré a vypadá to dobře.
Berča
|2. 3. 2006 09:14
Já něco podobného dělám z veky, že ji podélně rozkrojím, vydlabu a naplním jakoukoliv pomazánkou do které použiji vnitřek veky, zabalím do alobalu, dám do ledničky a po zatuhnutí krájím na plátky. Je to opravdu velice dobré a návštěvy většinou zkoumají jak jse to udělala.
Anonym
|1. 3. 2006 21:16
Paní Terezko, jaký sendvič myslíte? Je to toastový chléb? Ale ten je přeci již nakrájený.Děkuji,K
beba
|1. 3. 2006 14:19
Môžem potvrdiť - výborné na druhý deň, keď sa to trošku rozleží.
Pavlína Svitáková
|1. 3. 2006 11:58
Terezko,že by mrkvička?)Dělávám s vekou.Je to rychlejší než chlebíčky,lze dělat dopředu a na rozdíl od chlebíčků to neokorá.Je to výborné!