• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Plněná veka II.
Napište svůj komentář k receptu

Plněná veka II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná veka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks veka
    • 130
      g máslo
    • 1
      ks sardinky v oleji
    • 1
      ks sardelová pasta
    • hořčice plnotučná
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g měkký salám
    • 1
      ks kapie
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 3
      ks nakládané okurky
    • 2
      ks vejce na tvrdo
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Z veky odřízneme jeden konec a dlouhou lžící (pomůžeme si i nožem nebo jiným nástrojem) střídku vydlabeme, aby veka zůstala dutá, jen 1 cm silná.
2
Máslo vyšleháme s hořčicí a sardelovou pastou.
3
Přidáme na kostičky nakrájenou kapii, okurky, salám, cibuli, sýr a vajíčka a vše promícháme se sardinkami (bez šťávy).
4
Podle potřeby přidáme střídku, dosolíme.
5
Dobře promíchaou náplní naplníme veku a dáme do chladničky.
6
Nejlepší je připravit den předem. Krájíme ostrým nožem na 1 cm silné řezy a podáváme jako součást studeného bufetu, místo chlebíčků.
7
Poznámka: veku takto můžeme plnit libovolnou náplní, podle vlastní chuti. Základem je vždy máslo a střídka z veky. Zbytek přidáme podle chuti, např. salámy, hrášek, mrkvička, vše krájené na drobné kostky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

Domácí veka

Domácí veka

Zapečená veka

Zapečená veka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 30. 1. 2007 13:35

    V sobotu jsem zkusila, děti velice chválily, že jim z toho nic nepadá jako z klasických chlebíčků (a navíc říkají, že to jsou "cestovní chlebíčky" neb je budeme moci v pohodě vozit k dědečkovi). Skvělý nápad, dávám za 1.

  • Tereza Jarčušková | 6. 3. 2006 10:15

    Bola som preč, preto reagujem až teraz. U nás je to sendvič, v Čechách asi veka, nie toustový chlieb, ten je mäkký. To, z čoho sa obyčajne robia chlebíčky : )))

  • Kajka | 4. 3. 2006 19:52

    Dnes jsme baštili na rodinné oslavě a bylo to výborné. Skvělý nápad. Paní Terezka nezklame niikdy se svými recepty. Moc ji pozdravuji.

  • Marsí | 2. 3. 2006 09:21

    Také to máme rádi, akorát to dělám z vydlabaných rohlíků a plním pomazánkovým máslem s natvrdo uvařenými vajíčky, trochu klas.másla, šunky, pažitky. Přidat se dá cokoliv, je to pracnější, ale po nakrájení slouží jako jednohubky. Také se to dá udělat z menší veky.Moc dobré a vypadá to dobře.

  • Berča | 2. 3. 2006 09:14

    Já něco podobného dělám z veky, že ji podélně rozkrojím, vydlabu a naplním jakoukoliv pomazánkou do které použiji vnitřek veky, zabalím do alobalu, dám do ledničky a po zatuhnutí krájím na plátky. Je to opravdu velice dobré a návštěvy většinou zkoumají jak jse to udělala.

  • Anonym | 1. 3. 2006 21:16

    Paní Terezko, jaký sendvič myslíte? Je to toastový chléb? Ale ten je přeci již nakrájený.Děkuji,K

  • beba | 1. 3. 2006 14:19

    Môžem potvrdiť - výborné na druhý deň, keď sa to trošku rozleží.

  • Pavlína Svitáková | 1. 3. 2006 11:58

    Terezko,že by mrkvička?:))Dělávám s vekou.Je to rychlejší než chlebíčky,lze dělat dopředu a na rozdíl od chlebíčků to neokorá.Je to výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Svačina Syrové Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Kapie Máslo Měkký salám Nakládané okurky Sardelová pasta Sardinky v oleji Sůl Tvrdý sýr Vejce Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Čokoládová bomba bez pečení

Čokoládová bomba bez pečení

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

Těstoviny se špenátem a žampiony

Těstoviny se špenátem a žampiony

Šunkofleky-klouzáky

Šunkofleky-klouzáky

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Řízek bez vajec

Řízek bez vajec

Babiččiny palačinky

Babiččiny palačinky

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

114
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
79
Buřty na pivě
Buřty na pivě
73
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
64
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
44
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Plněná sýrová roláda
Plněná sýrová roláda
Plněná tortilla s mletým masem, sýrem a omeletou
Plněná tortilla s mletým masem, sýrem a…
Plněná vejce s kaviárem
Plněná vejce s kaviárem
Plněná vepřová rolka
Plněná vepřová rolka
Plněné baklažánové taštičky
Plněné baklažánové taštičky
Plněné batáty
Plněné batáty
  • Recepty.cz
  • Plněná veka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact