Na pomaštěnou folii dáme polovinu směsi z mletého masa, šlehačky, solamylu, soli, pepře. Potřeme hořčicí, nandáme osolená nebo okořeněná vejce, která jsme předem na trošce rozpuštěného másla osmažili na pánvičce a poté nechali zchladnout, pokrájenou okurku, papriku a uzeninu na proužky. Na druhý plát pomaštěné folie rozetřeme druhou půlku směsi z mleté a přiklopíme tu první s náplní, přimáčkneme, uděláme šišku a přeneseme na pekáč.
2
Pečeme asi hodinu v alobalu, pak půl hodiny dopékáme bez folie. Průběžně podléváme.
...vejce můžete dávat do sekané i smažená(mírně) na másle ;-) :-P
Miroslava Severová
|29. 3. 2010 14:54
Pájo, já nedávám ani to vejce,ani mouku či solamyl jen maso ,mléko,sýr.To maso z toho mléka mírně vymačkám.
recepty 73
|29. 3. 2010 13:52
:-(...solamyl pochopitelně do masové směsi :-)
Pája S
|29. 3. 2010 13:26
Ano,z bůčku dělávám také sekanou či karboše.Jen pomletý bůček,vejce a místo šlehačky mléko a strouhaný sýr,sůl.pepř.Řádně promíchat!Mouka do sekané neexistuje,tu nedávám.Je to senzace a kor plněná.:-)
Miroslava Severová
|29. 3. 2010 11:51
Jo, ještě jsem zapomněla je to výborné hodnotím za 1.
Miroslava Severová
|29. 3. 2010 11:50
Někam se ztratil ten solamyl, ale předpokládám, že ho dáváš dovnitř do masa, aby lépe drželo při pečení. Já někdy dělám tak že pomletý bůček zaliju JEN mlékem, ono veme tu tučnost z bůčku a nechám stát několik hodin - třeba i do rána v lednici a pak teprve dělám sekanou a nebo přidám strouhaný sýr cihlu a tvaruju placičky a ty peču na pánvi na oleji. Jen mírně solím - sýr je slaný.