• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněná sekaná pečeně II.
Napište svůj komentář k receptu

Plněná sekaná pečeně II.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 2 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná sekaná pečeně II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • 1 Šiška
    • 1
      kg mleté maso směs - nejlépe telecí a drůbeží, jemně umleté spolu
    • 1
      ks žemle
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 3
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý bílý, čerstvě drcený
    • koření paštikové na dochucení
    • 2
      lžíce vývar
    • 2
      lžíce hnědý rum nebo bílé víno
    • 6
      ks vařená vejce
    • pršut nebo plátky anglické slaniny na zabalení

Postup přípravy receptu

1
Umletou směs mas dejte do mísy k pokrájené žemli, namočené v mléce a rozmělněné. Přidejte olej, vejce, sůl a koření a začněte vypracovávat vláčnou směs, kterou ještě zvlhčete vývarem a alkoholem. Čím lépe směs propracujete rukama, tím bude homogennější, hladší a chutnější.
2
Na pečení můžete použít chlebíčkovou formu, kterou vyložte plátky slaniny tak, abyste jimi mohli sekanou přikrýt. Do formy naneste polovinu masové směsi, na ni položte do řádky vejce a zakryjte druhou polovinou směsi, přeložte plátky slaniny a formu postavte do pekáčku. Do poloviny výšky formy nalijte horkou vodu a pečte ve vodní lázni při 160–180 °C asi hodinu a půl. Sekanou můžete vytvarovat také jako válec nebo šišku, obalit slaninou, případně převázat a péct rovněž ve vodní lázni, ve formě nebo v alobalu. V alobalu můžete péct i přímo, pečením ve vodní lázni bude ale sekaná jemnější a hutnější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Afroditina řecká sekaná plněná fetou

Afroditina řecká sekaná plněná fetou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena | 13. 6. 2016 16:22

    Smím se zeptat, proč jsou pořád v nabídce stejné recepty? Dřív se během několika málo dní měnily. Skladba menu týdne je také nedbalá a nehodí se k sobě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Sekaná
Maso Mleté Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Koření Mléko Mleté maso Olivový olej Pepř mletý Pršut Sůl Vařená vejce Vejce Vývar Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Švestkový koláč nohama nahoru

Švestkový koláč nohama nahoru

Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Doporučujeme

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

322
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
257
Dýňová tortila
Dýňová tortila
230
Máslové řízky
Máslové řízky
38
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
33
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny

Zajímavé články

10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
AHA.cz Noid Bárta jako řecký bůh moří: Kam se hrabe Poseidon!

Noid Bárta jako řecký bůh moří: Kam se hrabe Poseidon!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Ženy.cz Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Blesk.cz Těhotná Ochotská (40): Poslední party před porodem v doprovodu syna

Těhotná Ochotská (40): Poslední party před porodem v doprovodu syna

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Další doporučené recepty:

Plněná rajčata se strouhankou
Plněná rajčata se strouhankou
Plněná sekaná - která nepraskne ! :)
Plněná sekaná - která nepraskne ! :)
Plněná sekaná pečeně
Plněná sekaná pečeně
Plněná sekaná z bůčku
Plněná sekaná z bůčku
Plněná sýrová roláda
Plněná sýrová roláda
Plněná tortilla s mletým masem, sýrem a omeletou
Plněná tortilla s mletým masem, sýrem a…
  • Recepty.cz
  • Plněná sekaná pečeně II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact