Petře, už ti tu leckdo něco radil, já tedy dávám namočenou žemli i strouhanku. takže tou to nebude. Alobal také nechávám déle, odstraňuji ho na posledních 10 - 15 minut, aby se sekaná "začervenala". ALE co si myslím, že je nejpodstatnější: Sekanou je potřeba DŮKLADNĚ propracovat, aby se odstranily vzduchové bubliny, protože si myslím, že právě rychlé rozpínání plynu (vzduchu) způsobí prasknutí. Ahoj a ať se daří :-). Simča
právě dělám:) dala jsem místo párků kyselé okurky:) ještě jsem dala červenou pálivou mletou papriku:)
Dělám podobně,jen ten alobal nechávám skoro do upečení.Pak sundám a dodělám kůrčičku.Také mi ještě nepraskla.
Petre, krome toho, ze do sekane davam taky kousek umleteho uzeneho masa, nikdy nepridavam zadnou strouhanku, ale jen trochu mouky. Do takoveho mnozstvi masa jake je uvedeno zde, ja pridavam pouze jedno vejce a trochu vody. Tim masova hmota ziska na vlacnosti. Pak vytvaruji sisku a uhladim ji rukama namocenyma ve vode. Do pekacku dam na dno trochu oleje a pecu neprikryte. Podlevam jak je uvedeno v receptu. Sekana mi nikdy nepraskne.
Recept báječný, jen nemá někdo tip, aby sekaná nepraskla? Docela často se mi to stane...
Recept báječný, jen nemá někdo tip, aby sekaná nepraskla? Docela často se mi to stane...