• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Plněná sekaná
Napište svůj komentář k receptu

Plněná sekaná

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná sekaná
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g mleté maso hovězí a vepřové
    • 2
      ks drůbeží párky
    • 4
      ks vejce
    • 2
      ks cibule
    • 8
      stroužek česnek
    • strouhanka
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • saturejka
    • 2
      lžíce mletá paprika

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso, cibuli nakrájenou najemno, prolisovaný česnek, dvě vajíčka a koření smícháme dohromady. Přidáme trochu mouky a strouhanky (tolik, aby se nám směs nerozpadala).
2
Uvaříme si zbylá dvě vajíčka na tvrdo.
3
Do vymazaného (sádlem, olejem) pekáče vložíme část masové směsi a na ni položíme párky a uvařená vajíčka (střídavě).
4
Pokryjeme zbytkem masa a mokrýma rukama vytvarujeme šišku.
5
Podlijeme vodou a pekáč zakryjeme alobalem.
6
Asi po deseti minutách odstraníme alobal a stále podléváme, šišku také poléváme šťávou s pekáče.
7
Pečeme ve středně vyhřáté trubě tak dlouho, než nám šiška nadherně zhnědne.
8
Příloha: vařené bramrory a zeleninový salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Afroditina řecká sekaná plněná fetou

Afroditina řecká sekaná plněná fetou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 5. 10. 2009 11:02

    Petře, už ti tu leckdo něco radil, já tedy dávám namočenou žemli i strouhanku. takže tou to nebude. Alobal také nechávám déle, odstraňuji ho na posledních 10 - 15 minut, aby se sekaná "začervenala". ALE co si myslím, že je nejpodstatnější: Sekanou je potřeba DŮKLADNĚ propracovat, aby se odstranily vzduchové bubliny, protože si myslím, že právě rychlé rozpínání plynu (vzduchu) způsobí prasknutí. Ahoj a ať se daří :-). Simča

  • sabina natalia b. | 2. 10. 2009 12:04

    právě dělám:) dala jsem místo párků kyselé okurky:) ještě jsem dala červenou pálivou mletou papriku:)

  • Marie Šindelová | 13. 4. 2009 18:47

    Dělám podobně,jen ten alobal nechávám skoro do upečení.Pak sundám a dodělám kůrčičku.Také mi ještě nepraskla.

  • Apina Hrbek | 12. 4. 2009 13:46

    Petre, krome toho, ze do sekane davam taky kousek umleteho uzeneho masa, nikdy nepridavam zadnou strouhanku, ale jen trochu mouky. Do takoveho mnozstvi masa jake je uvedeno zde, ja pridavam pouze jedno vejce a trochu vody. Tim masova hmota ziska na vlacnosti. Pak vytvaruji sisku a uhladim ji rukama namocenyma ve vode. Do pekacku dam na dno trochu oleje a pecu neprikryte. Podlevam jak je uvedeno v receptu. Sekana mi nikdy nepraskne.

  • Petr Novotný | 12. 4. 2009 13:11

    Recept báječný, jen nemá někdo tip, aby sekaná nepraskla? Docela často se mi to stane...

  • Petr Novotný | 12. 4. 2009 13:11

    Recept báječný, jen nemá někdo tip, aby sekaná nepraskla? Docela často se mi to stane...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Sekaná
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drůbeží párky Hladká mouka Majoránka Mletá paprika Mleté maso Pepř mletý Saturejka Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Jednoduchá svíčková

Jednoduchá svíčková

Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Troubový segedinský guláš

Troubový segedinský guláš

Hrnková kávová buchta

Hrnková kávová buchta

Rychlá sedlácká omeleta

Rychlá sedlácká omeleta

Lehký těstovinový salát s cherry rajčátky

Lehký těstovinový salát s cherry…

Jednoduchá ovesná kaše -  zdravě a chutně

Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

22
French toast
French toast
20
Klasické lečo
Klasické lečo
17
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
17
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
16
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Plněná sekaná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact