Do prsou nařízneme kapsy, osolíme a opepříme. Piniové oříšky nasucho opečeme a necháme vychladnout. Lístky bazalky posekáme. Česnek pokrájíme na slabé plátky. Z bazalky, oříšků, stroužku česneku, 5 dkg másla vymícháme směs, kterou osolíme a opepříme a tou pak naplníme kapsy, které obalíme šunkou. Takto připravené kapsy opečeme na rozpáleném oleji dozlatova.
2
Rajčata nařízneme, spaříme horkou vodou a oloupeme. Pokrájíme cibuli a společně se stroužkem česneku necháme na másle zesklovatět, přidáme rajčata a dusíme 10 minut, pak ochutíme pepřem a solí. Dušená rajčata rozdělíme na talíře a na ně posadíme prsa v šunce.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina Cabajova
|8. 4. 2015 07:30
Byl to gurmansky pocin a na receptu bych nezmenila ani carku, dokonale jidlo se vsim vsudy, dekuji.
Vránová
|7. 6. 2013 12:50
Určitě jsme je neměli naposled, jsou výborná :-* ! Náplň jsem udělala z normálního másla, bazalky, jednoho měkkého sýra a česneku. Rajčata jsem dala konzervovaná a k nim jsem nakonec přidala bazalku taky.
Natálie
|27. 4. 2013 20:42
Přesně jak píšete, rychlé, ale vynikající :-) !!
Eva Navrátilová
|23. 4. 2012 19:30
Prsíčka jsou vynikající a rajčata je už jen skvěle doplní. Rychlé jídlo, ale ne na úkor chuti.
Jarmilka
|30. 8. 2011 09:28
Našla jsem si tento super recept a připravila ho k nedělnímu obědu. Je to dokonalý a vřele doporučuji )
V.Králová
|31. 5. 2011 17:00
Vynikající pokrm i bez piniových jadýrek, u mě za 1 s hvězdou :-) .
Jarka O.
|26. 3. 2010 11:16
Tvoje recepty jsou vymakané do detailu, přímo labužnické :-p
ladislava staffenová
|26. 3. 2010 09:48
Bazalka, rajčata, česnek, šunka ....Jirko, ty jsi nebezpečně tvořivý člověk :-)))
Pája S
|26. 3. 2010 06:53
No ještě, že si ty rajčata oloupal!Nesnáším ruličky v jídle:-))VUž jsem pesto cpala do prsíček,bylo to skvělé,ale dělala jsem jen tak zapečené,tohle musí být dost dobré!!:-)