ks
vařené brambory
varene na pare(jsou chutove lepsi)
200
g
bazalkové pesto
200
g
ricotta
šunka
par platku
vejce
na potreni
Postup přípravy receptu
1
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme jej odpočinout 30 minut v lednici.
2
Na pečícím papíře posypaném moukou vyvalíme polovinu těsta, těsto se snažíme vyválet do tvaru obdelníku (podle plechu, ja použila nízký plech 30 cm na 35 cm) a i s pečícím papírem těsto přendáme do plechu. Brambory nakrájíme na tenké plátky a naneseme na těsto (necháme volné okraje) a natřeme pestem, pak lžičkou nanašíme kopečky ricotty. Můžeme jemně posolit, ale pesto je většinou dost slané. Šunku natrháme na malé kousky, které nepravidelné naklademe na pizzu. Pokud chceme, můžeme jemně posypat parmazánem - není nutno.
3
Vyvalíme druhou polovinu těsta a opatrně přeneseme na pizzu, tak aby se nam dotýkaly okraje spodní a vrchní vrstvy těsta. Okraje potřeme vejcem a spojíme (spojené je přehneme a zamáčkneme vidličkou). Vrstvu těsta propícháme, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C po dobu 20 - 25 minut. Necháme trochu vychladnout a podáváme nakrájené na kousky.