• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněná paprika II.
Napište svůj komentář k receptu

Plněná paprika II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná paprika II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      ks hřebíček
    • 200
      g rýže
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 6
      ks paprika
    • 1
      kg mleté maso
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      ks rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Rýži podusíme do poloměkka. Necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme a naplníme vyčištěné celé papriky. Pokud nám maso zbyde, uděláme z něj koule s průměrem asi 4-5 cm. Na oleji opražíme mouku s hřebíčky, zalejeme studenou vodou (množství takové, abychom dostali středně hustou omáčku), osolíme, přidáme protlak, ochutíme cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Když omáčka začne vřít, vložíme naplněné papriky, případně i koule a pomalu vaříme asi 40 minut.
2
Podáváme s knedlíkem nebo brambory. Mohou se dělat i jen koule, bez plnění paprik, ale omáčka už nebude mít tu správnou chuť, kterou jí dodají papriky. Kdo má rád pikatnější, naplní 1-2 pálivé papriky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paprika plněná brynzou

Paprika plněná brynzou

Paprika plněná řeckým jogurtem a zeleninou

Paprika plněná řeckým jogurtem a…

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • patoo | 29. 10. 2017 19:07

    nechutnalo X3

  • Tereza | 18. 11. 2016 06:30

    Protlak jasně do omáčky přidat hned.Eště před vložením papryk.To pro ty co su sedí na vedení.

  • semion | 17. 11. 2016 17:09

    Kdy a kde jste dala ten rajský protlak,že Vám tak chutnalo.V receptu nikde není :-)

  • Bořek | 15. 10. 2016 19:53

    Způsob vaření je opravdu tak trochu úlet ale cením si toho, že autorka recept uvádí klasicky jako plněné papriky a ne ten nesmyl, jako je paprikový "lusk". Pro ty, co netuší , co je na paprikovém "lusku" blbě drobná lekce botaniky: lusky mají vikvovité rostlina (tedy např. hrách, fazole apod.) zatímco paprika je rostlina lilkovitá a plodem je bobule . v tomto případě tzv "nafouknutá bobule" :-D

  • Monika | 18. 4. 2016 14:42

    Autorka receptu je trošku vtipálek,no. Taky jsem se pobavila. Radši si otevřu jiný recept. :-D

  • Petr | 18. 9. 2015 11:17

    Tak naplněné papriky vaříme v bešamelu ?

  • Weronika | 24. 7. 2014 10:34

    Nedočetla jsem se v receptu kdy a jak se tam přidává protlak :) Prosím tedy o radu?? Díky

  • hana kasza | 14. 3. 2014 09:05

    chutnalo

  • Wannda | 18. 4. 2013 12:33

    není co dodat, omajda je výborná <3

  • Katka | 28. 1. 2013 06:57

    Máme je taky rádi a neurážala bych se, nevidím to jako kritiku, sama máte v receptu napsáno, že pokud zbyde, uděláme koule :-P

  • J.Tereza | 18. 8. 2012 20:58

    Nie je paprika ako parika, takže množstvo mäsa bys om nekritizovala. :-P

  • Mončis
    Mončis | 16. 8. 2012 08:49

    Na šest paprik je masa hodně, taky jsem dělala koule.

  • Ludvik Holman | 2. 8. 2012 03:58

    Nez jsem si vytisknul tenhle recept, nekde jsem cetl o vejcich varenych natvrdo, a tak jsem bez moc uvazovani ta dve uvaril a ozdobne nakrajel na kosticky a dal do smesi. Dobre to bylo, vypadalo to hezky, ale rozpadalo se to. Tak pozor, vejce syrova, at to drzi dohromady. Hrebicek mam mlety a je lepsi v tom, ze se nemusi vytahovat a nebo host do neho nekousne. Rovnez jsem pridal, take v prasku, trochu noveho koreni. Papriky jsem mel obrovske a tak to stacilo jen na pet. Moc dobre, diky za navod.

  • ja | 22. 3. 2012 11:34

    Ahoj. Možnost stálého měsíčního platu bez zadnych investic, krome vaseho casu. Mrkněte na http://pritel007.webnode.cz a přečtěte si info

  • Vašík | 29. 8. 2011 21:31

    Dostal jsem na lusky děsnou chuť :-) jen nevím, kdy tam vrazit ten protlak... Jó a píše se tady o dusení rýže. Když ji mám ve varných sáčcích, mám ji v tom sáčku vařit jen půl doby, co je na sáčku ? Dík.

  • poooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooddddddddddddddddddddddddddddddddkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiffffffffffffffffffffffffuuuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjj | 15. 6. 2011 18:31

    fujjjjjjjj....... :-|

  • nnln | 24. 5. 2011 09:42

    dělám papriky podobně podle babiččina receptu, jen z poloviční dávky masa a nedávám rýži, ale rozmačkané rohlíky a dva protlaky, protože téhle omáčky se sní dvakrát tolik co normální rajské:) vařená s těma paprikama je prostě skvělá:)

  • J.Tereza | 23. 4. 2011 20:30

    Ďakujem, som rada, že omáčka chutila. Množstvo mäsa závisí od veľkosti paprík, u nás dostať väčšinou veľké maďarské papriky a tam by som s 300 g mäsa nevystačila. Zvyšok mäsovej zmesi, ak sa zvýši, použijem na guľky ( priemner asi 5 cm ), ktoré varím spolu s plnenou paprikou. ;-)

  • MartikK
    MartikK | 23. 4. 2011 19:26

    Musím pochválit omáčku. Obvykle dávám do rajské omáčky bobkový list, nové koření a celý pepř. Tentokrát jsem dala pouze pár kuliček nového koření a dle receptu hřebíčky a chuť byla výborná. Jen mi připadá, že moc neodpovídá v ingrediencích množství masa na počet paprik. Já jsem na šest menších (hubenějších :)) paprik potřebovala cca 300g masa. Moc jsme si všichni pochutnali, dávám za 1.

  • Klára K. | 7. 4. 2011 19:39

    Toto jedlo máme veľmi radi, ale u nás s chlebíkom.

  • recepty73
    recepty73 | 7. 4. 2011 17:46

    ...do omáčky přidávám ještě bobkový list a nové koření ;-) , výborné!!!

  • misa | 6. 11. 2010 15:04

    skvele,taka chut aku som chcela,mnam, :-)

  • Tereza Jarčušková | 23. 2. 2006 12:22

    My robievame paradajkovú omáčku, ale aj paradajkovú polievku nasladko. Teda žiadna cibuľa, ani koreniy mimo klinčekov. Všade sa robí inak.

  • Pavlína Svitáková | 23. 2. 2006 09:13

    Včera uvařeno.Jen jsem nedala rýži do náplně.Chuťově trošku odlišné než dělám já (koření-bobkový list,pepř,trocha tymiánu,nové koření,citronová šťáva -pár kapek a v základu cibule),ale toto je také výtečné.Za 1*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hřebíček Mleté maso Paprika Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Rýže Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Zelný salát III.

Zelný salát III.

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

Švestkové (třešňové) šátečky s…

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Cizrnová polévka - vydatná

Cizrnová polévka - vydatná

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

105
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
27
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
14
Bezlepkové koláče
Bezlepkové koláče
14
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
13
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou
Plněná kuřecí prsa s broskví a…
Plněná kuřecí prsa s rajskou omáčkou
Plněná kuřecí prsa s rajskou omáčkou
Plněná panenka dle Bohuslava Martinů
Plněná panenka dle Bohuslava Martinů
Plněná perlička na kaštanech
Plněná perlička na kaštanech
Plněná pizza calzone
Plněná pizza calzone
Plněná prsa v parmské šunce na rajčatech
Plněná prsa v parmské šunce na rajčatech
  • Recepty.cz
  • Plněná paprika II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact