• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněná panenka dle Bohuslava Martinů
Napište svůj komentář k receptu

Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

autor: cecek
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná panenka dle Bohuslava Martinů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřová panenka
    • 4
      plátek eidam sýr
    • 4
      plátek šunka
    • 4
      ks listový špenát
    • sůl
    • pepř mletý pařížský
    • provensálské koření
  • Švestková omáčka:
    • sušené švestky
    • švestková povidla
    • smetana
    • slivovice
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Z panenky uděláme 4 plátky po 150 g, které naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením z obou stran. Na maso dáme plátek šunky, sýra, list špenátu, zavineme do závitku a svážeme provázkem a smažíme pod pokličkou 10-15 minut.
2
Švestková omáčka: vše dáme do kastrůlku a necháme svařit a lijeme přes maso i okolo.
3
Vhodná příloha: jakákoliv úprava brambor (smažené, vařené, opečené atd.).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Panenka plněná sušenými meruňkami

Panenka plněná sušenými meruňkami

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 12. 6. 2011 14:37

    Vynikající...dělala jsem bez švestkové omáčky, některé závitky bez špenátu (moc jsem při přípravě povídala) a na grilu. Maso bylo šťavnaté, se špenátem uvnitř lépe propečené. Určitě vyzkoušejte, stojí to za to!

  • vercin | 1. 6. 2011 18:55

    Výborné!

  • Katull
    Katull | 12. 2. 2011 16:48

    Polde receptu to vypadá určitě lákavě, snad to tak i chutná!

  • ladka stafl | 13. 6. 2010 13:52

    Petule B. - pařížský pepř je směs především různých pepřů, papriky, někdy pískavice, viz např. tady http://www.svetkoreni.cz/cz/nabidka/koreni-mikes/koreni-smesi/parizsky-pepr-50-g-mk-sitem.html nebo tadyhttp://www.koreni.cz/detail.php?pid=242

  • Petule B. | 12. 6. 2010 22:42

    Co je prosím pařížský pepř? Setkávám se tu s tímto termínem poprvé ... (pokud to tedy není obyčejný pepř koupený v Paříži :-)))

  • Michaela Fukarová | 11. 12. 2008 11:05

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat kolik čeho má přijít do té omáčky, recept vypadá skvěle ale pokud to má být k obědu nějaká ta příloho bude potřeba.

  • Jitka | 21. 6. 2007 10:33

    Zkoušela jsem se ptát na dělenou stravu lékaře, ale jeho názor byl, že je to spíš pomůcka k tomu, jak si rozhodit metabolismus a že člověk je prostě všežravec má jíst ode všeho trochu (s mírou, ale dohromady).

  • Dana | 20. 6. 2007 15:21

    Pane Jozefe, ne každý má v oblibě dělenou stravu. A co se týče těch celosvětových trendů nemáte ta zcela pravdu - stále se za nejzdravější považřuje kombinovat maso, zeleninu a přílohu. Pravda ovšem je, že ne všechny kuchyně berou brambory jako přílohu.

  • barča | 19. 6. 2007 21:22

    No, já bych to třeba i zkusila, ale můj muž by to rozhodně neustál anebo bych musela toho masíčka udělat 2x tolik. Ale určitě to musí být dobré, jednou jsem dělala něco podobného, jen to nebyla panenka, ale omáčka byla stejná a nemělo to chybu. takže dobrou chuť ať už s přílohou nebo bez.

  • Jozef T. | 19. 6. 2007 18:39

    Myslím tým presne to, co som napísal. Osobne nemám proti zemiakom absolútne nic, ale bud zemiaky, alebo mäso. To je dnes (a uz aspon 25 rokov ak nie viac) temer celosvetový trend z hladiska zdravej výzivy (v USA zial len teoreticky, alebo pre malú skupinu ludí). Skúste pre zaujímavost pripravit tento recept a ochutnat ho bez prílohy. Dúfam, ze mi dáte za pravdu. Je mozné, ze kým si telo zvykne na lahké trávenie hlad sa Vám ohlási skôr, nez je zvykom. To je ale otázka casu a prispôsobenia sa metabolizmu. Zistíte, ze sa budete cítit ovela lepsie (aj ked sa mozno cítite celkom dobre).

  • Jozef T. | 19. 6. 2007 18:38

    Myslím tým presne to, co som napísal. Osobne nemám proti zemiakom absolútne nic, ale bud zemiaky, alebo mäso. To je dnes (a uz aspon 25 rokov ak nie viac) temer celosvetový trend z hladiska zdravej výzivy (v USA zial len teoreticky, alebo pre malú skupinu ludí). Skúste pre zaujímavost pripravit tento recept a ochutnat ho bez prílohy. Dúfam, ze mi dáte za pravdu. Je mozné, ze kým si telo zvykne na lahké trávenie hlad sa Vám ohlási skôr, nez je zvykom. To je ale otázka casu a prispôsobenia sa metabolizmu. Zistíte, ze sa budete cítit ovela lepsie (aj ked sa mozno cítite celkom dobre).

  • barča | 19. 6. 2007 12:53

    Pane Josefe, co máte proti bramborám, však jich nemusíte zdolat kotel, ale jen maso bez ničeho ? K masu přece patří příloha, nevím co myslíte tím, že moderní kuchyně nemíchá jídlo s přílohou ?

  • jana navr | 19. 6. 2007 12:33

    Můžete, prosím, uvést aspoň přibližně kolik čeho na tu švestkovou omáčku? Vypadá to dobře a chtěla bych to vyzkoušet. Díky

  • Jozef T. | 19. 6. 2007 10:15

    Recept je u nás známy, aj ked bez mena B.M.Kvôli svojej jedinecnej chuti (slivovica!) je priam hriech sprznit ho zemiakmi. Moderná kuchyna nemiesa jedlo s prílohou. Chcete vychutnat recept, alebo preplnit zalúdok zemiakmi?Opakujem, recept skutocne vynikajúci (mnohokrát vyskúsaný)! ale bez zemiakov. A ovela lahsie strávitelný.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Večeře Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Eidam sýr Listový špenát Pepř mletý Provensálské koření Skořice Slivovice Smetana Sůl Šunka Sušené švestky Švestková povidla Vepřová panenka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové omáčce

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové…

Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Výborná kefírovka

Výborná kefírovka

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Jahodový dort s tvarohem a želé

Jahodový dort s tvarohem a želé

Knedlíčky ze strouhanky

Knedlíčky ze strouhanky

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Fazolové ragú se zeleninou

Fazolové ragú se zeleninou

Ledový salát s karotkou

Ledový salát s karotkou

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

44
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
38
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
AHA.cz Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Kleopatry Absolonová, Basiková, Csáková: Velký návrat po 23 letech!

Kleopatry Absolonová, Basiková, Csáková: Velký návrat po 23 letech!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

Další doporučené recepty:

Plněná kuřecí prsa
Plněná kuřecí prsa
Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou
Plněná kuřecí prsa s broskví a…
Plněná kuřecí prsa s rajskou omáčkou
Plněná kuřecí prsa s rajskou omáčkou
Plněná paprika II.
Plněná paprika II.
Plněná perlička na kaštanech
Plněná perlička na kaštanech
Plněná pizza calzone
Plněná pizza calzone
  • Recepty.cz
  • Plněná panenka dle Bohuslava Martinů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact