• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Plněná panenka dle Bohuslava Martinů
Napište svůj komentář k receptu

Plněná panenka dle Bohuslava Martinů

autor: cecek
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná panenka dle Bohuslava Martinů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřová panenka
    • 4
      plátek eidam sýr
    • 4
      plátek šunka
    • 4
      ks listový špenát
    • sůl
    • pepř mletý pařížský
    • provensálské koření
  • Švestková omáčka:
    • sušené švestky
    • švestková povidla
    • smetana
    • slivovice
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Z panenky uděláme 4 plátky po 150 g, které naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením z obou stran. Na maso dáme plátek šunky, sýra, list špenátu, zavineme do závitku a svážeme provázkem a smažíme pod pokličkou 10-15 minut.
2
Švestková omáčka: vše dáme do kastrůlku a necháme svařit a lijeme přes maso i okolo.
3
Vhodná příloha: jakákoliv úprava brambor (smažené, vařené, opečené atd.).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Panenka plněná sušenými meruňkami

Panenka plněná sušenými meruňkami

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 12. 6. 2011 14:37

    Vynikající...dělala jsem bez švestkové omáčky, některé závitky bez špenátu (moc jsem při přípravě povídala) a na grilu. Maso bylo šťavnaté, se špenátem uvnitř lépe propečené. Určitě vyzkoušejte, stojí to za to!

  • vercin | 1. 6. 2011 18:55

    Výborné!

  • Katull
    Katull | 12. 2. 2011 16:48

    Polde receptu to vypadá určitě lákavě, snad to tak i chutná!

  • ladka stafl | 13. 6. 2010 13:52

    Petule B. - pařížský pepř je směs především různých pepřů, papriky, někdy pískavice, viz např. tady http://www.svetkoreni.cz/cz/nabidka/koreni-mikes/koreni-smesi/parizsky-pepr-50-g-mk-sitem.html nebo tadyhttp://www.koreni.cz/detail.php?pid=242

  • Petule B. | 12. 6. 2010 22:42

    Co je prosím pařížský pepř? Setkávám se tu s tímto termínem poprvé ... (pokud to tedy není obyčejný pepř koupený v Paříži :-)))

  • Michaela Fukarová | 11. 12. 2008 11:05

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat kolik čeho má přijít do té omáčky, recept vypadá skvěle ale pokud to má být k obědu nějaká ta příloho bude potřeba.

  • Jitka | 21. 6. 2007 10:33

    Zkoušela jsem se ptát na dělenou stravu lékaře, ale jeho názor byl, že je to spíš pomůcka k tomu, jak si rozhodit metabolismus a že člověk je prostě všežravec má jíst ode všeho trochu (s mírou, ale dohromady).

  • Dana | 20. 6. 2007 15:21

    Pane Jozefe, ne každý má v oblibě dělenou stravu. A co se týče těch celosvětových trendů nemáte ta zcela pravdu - stále se za nejzdravější považřuje kombinovat maso, zeleninu a přílohu. Pravda ovšem je, že ne všechny kuchyně berou brambory jako přílohu.

  • barča | 19. 6. 2007 21:22

    No, já bych to třeba i zkusila, ale můj muž by to rozhodně neustál anebo bych musela toho masíčka udělat 2x tolik. Ale určitě to musí být dobré, jednou jsem dělala něco podobného, jen to nebyla panenka, ale omáčka byla stejná a nemělo to chybu. takže dobrou chuť ať už s přílohou nebo bez.

  • Jozef T. | 19. 6. 2007 18:39

    Myslím tým presne to, co som napísal. Osobne nemám proti zemiakom absolútne nic, ale bud zemiaky, alebo mäso. To je dnes (a uz aspon 25 rokov ak nie viac) temer celosvetový trend z hladiska zdravej výzivy (v USA zial len teoreticky, alebo pre malú skupinu ludí). Skúste pre zaujímavost pripravit tento recept a ochutnat ho bez prílohy. Dúfam, ze mi dáte za pravdu. Je mozné, ze kým si telo zvykne na lahké trávenie hlad sa Vám ohlási skôr, nez je zvykom. To je ale otázka casu a prispôsobenia sa metabolizmu. Zistíte, ze sa budete cítit ovela lepsie (aj ked sa mozno cítite celkom dobre).

  • Jozef T. | 19. 6. 2007 18:38

    Myslím tým presne to, co som napísal. Osobne nemám proti zemiakom absolútne nic, ale bud zemiaky, alebo mäso. To je dnes (a uz aspon 25 rokov ak nie viac) temer celosvetový trend z hladiska zdravej výzivy (v USA zial len teoreticky, alebo pre malú skupinu ludí). Skúste pre zaujímavost pripravit tento recept a ochutnat ho bez prílohy. Dúfam, ze mi dáte za pravdu. Je mozné, ze kým si telo zvykne na lahké trávenie hlad sa Vám ohlási skôr, nez je zvykom. To je ale otázka casu a prispôsobenia sa metabolizmu. Zistíte, ze sa budete cítit ovela lepsie (aj ked sa mozno cítite celkom dobre).

  • barča | 19. 6. 2007 12:53

    Pane Josefe, co máte proti bramborám, však jich nemusíte zdolat kotel, ale jen maso bez ničeho ? K masu přece patří příloha, nevím co myslíte tím, že moderní kuchyně nemíchá jídlo s přílohou ?

  • jana navr | 19. 6. 2007 12:33

    Můžete, prosím, uvést aspoň přibližně kolik čeho na tu švestkovou omáčku? Vypadá to dobře a chtěla bych to vyzkoušet. Díky

  • Jozef T. | 19. 6. 2007 10:15

    Recept je u nás známy, aj ked bez mena B.M.Kvôli svojej jedinecnej chuti (slivovica!) je priam hriech sprznit ho zemiakmi. Moderná kuchyna nemiesa jedlo s prílohou. Chcete vychutnat recept, alebo preplnit zalúdok zemiakmi?Opakujem, recept skutocne vynikajúci (mnohokrát vyskúsaný)! ale bez zemiakov. A ovela lahsie strávitelný.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Večeře Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Eidam sýr Listový špenát Pepř mletý Provensálské koření Skořice Slivovice Smetana Sůl Šunka Sušené švestky Švestková povidla Vepřová panenka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Plněná cuketa

Plněná cuketa

Lahodný roládový moučník

Lahodný roládový moučník

Králičí ragú

Králičí ragú

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

148
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
46
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
29
Lasagne s mletým masem
Lasagne s mletým masem
21
Rabínův šoulet
Rabínův šoulet
19
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Plněná kuřecí prsa
Plněná kuřecí prsa
Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou
Plněná kuřecí prsa s broskví a…
Plněná kuřecí prsa s rajskou omáčkou
Plněná kuřecí prsa s rajskou omáčkou
Plněná paprika II.
Plněná paprika II.
Plněná perlička na kaštanech
Plněná perlička na kaštanech
Plněná pizza calzone
Plněná pizza calzone
  • Recepty.cz
  • Plněná panenka dle Bohuslava Martinů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact