plátek
anglická slanina
nebo moravská, česneková...
sýr niva
nebo hermelín...
vejce
hladká mouka
strouhanka
olej
na smažení
sůl
pepř mletý
nebo jiné námi oblíbené koření či kořenící směs
česneková pasta
hořčice, chilli, koření - není nutné
Postup přípravy receptu
1
Do silnějších plátků libovější krkovičky si opatrně prokrojíme hlubší kapsy a opatrně přes fólii mírně naklepeme. Krkovičku osolíme, opepříme, rozevřeme, potřeme uvnitř dle chuti česnekovou pastou (chilli pasta, hořčice...) nebo ochutíme kořenící směsí dle chuti a poklademe plátky slaniny. Na slaninu položíme cca půlcentimetrové plátky námi oblíbeného sýru (velikost přizpůsobíme plátku krkovičky), přeložíme přes něj slaninu, která nám poslouží i tím, že zabrání vytečení. Kapsu zavřeme a kraje můžeme paličkou na maso k sobě přitisknout.
2
Naplněné kapsy obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
3
Smažíme zvolna na rozpáleném oleji nebo sádle z obou stran dozlatova.
4
Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninovými saláty...