• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněná krkovice na jehle
Napište svůj komentář k receptu

Plněná krkovice na jehle

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 10
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřová krkovice bez kosti, libová
    • 180
      g sýr niva
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • 150
      g anglická slanina nebo Váhalova
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • mletá paprika
    • 5
      lžíce olej 4 -

Postup přípravy receptu

1
Do zhruba kilogramového kusu, libové krkovice, bez kosti uděláme několik hlubokých zářezů (nedokrojit na plátky!). V oleji rozmícháme koření dle chuti: drcený kmín, pepř, paprika a cca lžičku soli (pozor na slanost Nivy a slaniny). Ochuceným olejem potřeme krkovičku i v zářezech, poklademe plátky česneku a necháme alespoň dvě hodiny nebo přes noc, odležet v chladnu.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Poté do zářezů vtlačíme pokrájenou nivu, slaninu a i pár plátků žampionů. Do středu krkovice zabodneme grilovací jehlici nebo špejli s hrotem. Zbylými žampiony obložíme krkovici, přidáme trošku vody, zapékací mísu zaklopíme poklicí nebo alobalem a zhruba 70-80 minut pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů.
3
Poté odklopíme, ochutnáme sos, do kterého nám chuť pustila jak Niva, tak i slanina. Je-li třeba, dosolíme. Krkovici dopečeme do barvy, dle potřeby přeléváme výpekem a případně podléváme. Po vyndání z trouby necháme krkovičku asi pět minut stát, pak vyndáme jehlici nebo špejli, maso pokrájíme na plátky a podáváme.
4
Krkovici podáváme s bramborovou přílohou, přeléváme výborným výpekem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Krkovice v cuketovém sosu

Krkovice v cuketovém sosu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Čerstvé žampiony Česnek Kmín Mletá paprika Olej Pepř mletý Sůl Sýr Niva Vepřová krkovice

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

Bramborová pomazánka II.

Bramborová pomazánka II.

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Broskvový moučník

Broskvový moučník

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Meruňkové bonbony

Meruňkové bonbony

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

53
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
28
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
26
Kapustovo - houbová polévka
Kapustovo - houbová…
20
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
19
Bábovkový dort
Bábovkový dort

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 13.–14. 9. 2025: Kdo prožije hektické dny a komu se splní malé přání?

Horoskop na víkend 13.–14. 9. 2025: Kdo prožije hektické dny a komu se splní malé přání?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Plněná dýně
Plněná dýně
Plněná dýně (harmoniky / vějířky) mletým masem
Plněná dýně (harmoniky / vějířky)…
Plněná focaccia se šunkou
Plněná focaccia se šunkou
Plněná krkovička
Plněná krkovička
Plněná krkovička
Plněná krkovička
Plněná krůtí pečeně
Plněná krůtí pečeně
  • Recepty.cz
  • Plněná krkovice na jehle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact