• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Plněná krkovice na jehle
Napište svůj komentář k receptu

Plněná krkovice na jehle

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 10
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
Plněná krkovice na jehle
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřová krkovice bez kosti, libová
    • 180
      g sýr niva
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • 150
      g anglická slanina nebo Váhalova
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • mletá paprika
    • 5
      lžíce olej 4 -

Postup přípravy receptu

1
Do zhruba kilogramového kusu, libové krkovice, bez kosti uděláme několik hlubokých zářezů (nedokrojit na plátky!). V oleji rozmícháme koření dle chuti: drcený kmín, pepř, paprika a cca lžičku soli (pozor na slanost Nivy a slaniny). Ochuceným olejem potřeme krkovičku i v zářezech, poklademe plátky česneku a necháme alespoň dvě hodiny nebo přes noc, odležet v chladnu.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Poté do zářezů vtlačíme pokrájenou nivu, slaninu a i pár plátků žampionů. Do středu krkovice zabodneme grilovací jehlici nebo špejli s hrotem. Zbylými žampiony obložíme krkovici, přidáme trošku vody, zapékací mísu zaklopíme poklicí nebo alobalem a zhruba 70-80 minut pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů.
3
Poté odklopíme, ochutnáme sos, do kterého nám chuť pustila jak Niva, tak i slanina. Je-li třeba, dosolíme. Krkovici dopečeme do barvy, dle potřeby přeléváme výpekem a případně podléváme. Po vyndání z trouby necháme krkovičku asi pět minut stát, pak vyndáme jehlici nebo špejli, maso pokrájíme na plátky a podáváme.
4
Krkovici podáváme s bramborovou přílohou, přeléváme výborným výpekem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Krkovice v cuketovém sosu

Krkovice v cuketovém sosu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Čerstvé žampiony Česnek Kmín Mletá paprika Olej Pepř mletý Sůl Sýr Niva Vepřová krkovice

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Bramborový salát s okurkou

Bramborový salát s okurkou

Beránek piškotový

Beránek piškotový

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Míchaná vejce s droždím

Míchaná vejce s droždím

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky -…

Jak opravit nepovedený dort

Jak opravit nepovedený dort

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

211
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
85
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
79
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
78
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
72
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Herec Daniel Bambas (45) o útěku do Dánska: Má tam přítele! A teď už i práci

Herec Daniel Bambas (45) o útěku do Dánska: Má tam přítele! A teď už i práci

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Plněná dýně
Plněná dýně
Plněná dýně (harmoniky / vějířky) mletým masem
Plněná dýně (harmoniky / vějířky)…
Plněná focaccia se šunkou
Plněná focaccia se šunkou
Plněná krkovička
Plněná krkovička
Plněná krkovička
Plněná krkovička
Plněná krůtí pečeně
Plněná krůtí pečeně
  • Recepty.cz
  • Plněná krkovice na jehle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact