• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněná kachna
Napište svůj komentář k receptu

Plněná kachna

autor: Vratislava.Kominkova
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná kachna
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kachna
    • 1
      ks kuře
    • 0,50
      kg mleté maso
    • 0,25
      kg drůbeží játra
    • 1
      ks vejce
    • strouhanka
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka kmín
    • 2
      lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravíme mleté maso obvyklým způsobem jako na sekanou. Potom do něj vmícháme na hrubo překrájená drůbeží játra. Vykostíme kuře, osolíme, opepříme, popřípadě potřeme hořčicí (dobrá je i kremžská). Na takto upravený plát rozložíme ochucené mleté maso, stočíme do rolády, volné konce spojíme jehlami a na vymazaném pekáči upečeme. Necháme vychladnout, odstraníme jehly. Vykostíme kachnu. Připravený plát opět osolíme, okořeníme a můžeme znovu potřít hořčicí. Vložíme vychladlý kuřecí závitek, znovu uzavřeme jehlami. Vložíme do pekáče, povrch posolíme, posypeme kmínem. Silnou kůži propícháme vidličkou, aby se z ní vypeklo co nejvíce sádla a kůže nebyla tolik tučná. Pečeme v troubě asi 1 hodinu, podle velikosti kachny možná i trošku déle. Při pečení podle potřeby podléváme.
2
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Pokud zbude, je výborná i na studeno s chlebem.
3
Recept se zdá pracný,ale není to tak náročné. A stojí to za tu námahu!! Při vykošťování kuřete i kachny se mi osvědčilo vtáhnout vykostěné křídlo otvorem dovnitř kuřete. Je to vzhlednější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Kachna s orientálním kořením a…

Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou

Voňavá farmářská kachna s domácími…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 24. 11. 2006 13:02

    Pokud kachnu pouze posolíte a pokmínujete, případně jí do bříška stršíte omyté vykrojené nakyslé jablíčko, nic tím nezkazíte. Kachna je tučná sama o sobě (více než husa nebo husokachna), "nezhoršovala" bych to ještě mastnou nádovkou. Maximálně bych udělala nádivku houskovou, třeba s mandlemi, ale není to nutné.

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 11:49

    Dostala jsem kachnu. Zatím jsem jí ustlala v mrazáku a hodlám ji vytáhnout na Vánoce. Potřebuju poradit, nikdy jsem kachnu nedělala. Potřebuji doporučit nějakou dobrou nádivku a především info, jak se kachna peče. Díky všem.

  • Di | 24. 11. 2006 10:57

    Také jsem jednou zkoušela tento recept, ale musím říci, že jsem od něj čekala více. Podobnou nádivku jsem proto přemístila do kuřete a to už mě nadchlo mnohem více, zvláště studené.

  • Zdena z JM | 30. 10. 2006 06:55

    Tak jsem to tedy vyzkoušela a musím říct,že to stojí za to. Měli jsme to čtyřčlenná rodina na dva obědy a ještě zbylo na dnes do práce na studeno.Příprava mi trvala asi 1,5 hodiny včetně mletí masa a vykosťování.Není to tedy žádná rychlovka,ale není to ani taková katastrofa.S bramborovou kaší a zeleninovým salátem výborný slavnostní oběd.Dávám 1.

  • Jaroslava Oumarová | 24. 10. 2006 08:41

    Aninko, položte si kuře prsama dolů, nařízněte kůži po hřbetě dolů a postupně z obou stran odřezávejte maso od kostry. U končetin ( křídla, nohy ) oškrábejte maso a kosti vyvlékněte kroucením. Na internetu by určitě šla najít nějaká videoukázka ( zkuste www. radyptakaloskutaka.cz )

  • Jaroslava Oumarová | 24. 10. 2006 08:34

    Zdeno, já bych zvládla půlku kachny jen sama na posezení, kdybych se nedržela:-)))) Ale nemyslela jsem naráz sníst ve 4, nechala bych trochu na tu studenou obloženou mísu:-)))

  • Zdena z JM | 24. 10. 2006 06:37

    Paní Jaroslavo,to by museli být hodně velcí rozežranci,aby ve 4 snědli kachnu,kuře a 3/4 kg mletého masa.Jinak mám nakoupeno,o víkendu budu péct.V pondělí dám vědět,jak se kachnička povedla a jak chutnala.

  • Aninka | 21. 10. 2006 18:56

    Kachnu peču často v zimě na ruzný zpusoby, ale musím přiznat, že vykostit neumím žádnou drubež.

  • Nina | 20. 10. 2006 19:43

    pardon, jsem ho prehledla:-D

  • Nina | 20. 10. 2006 19:41

    Plnena kachna a vykostuji kure???

  • Jaroslava Oumarová | 20. 10. 2006 14:06

    Hihihi a nebo pro čtyři hoodně "rozežrané":-))) Už vím, co budu péct na posvícení:-))

  • Zdena z JM | 20. 10. 2006 11:08

    Určitě je to pracnější a finančně náročnější,ale láká mě to vyzkoušet.Při tom množství masa bych řekla,že je tak minimálně pro 10 lidí, takže s těma financema to nebude tak kruté.

  • Ivana Přikrylová | 20. 10. 2006 10:42

    Dobré to být může, nejde o tu pracnost ale finanční náročnost takového oběda. Příští měsíc jsou u nás hody (posvícení), mám pozvanou celou rodinu a peču 3 kachny, s těmi kuřaty a vepřovým masem bych se asi nedoplatila :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drůbeží játra Hořčice Kachna Kmín Kuře Mleté maso Pepř mletý Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Meruňkový koláč s müsli

Meruňkový koláč s müsli

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Muffiny po belgicku

Muffiny po belgicku

Kuřecí stehna na medu s jablky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky,…

Fazolový salát - rychle a chutně

Fazolový salát - rychle a chutně

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

35
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
26
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
Smažená rýže se…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Hrnkový cuketový perník
Hrnkový cuketový perník
19
Kynuté borůvkové knedlíky
Kynuté borůvkové knedlíky

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Herec Ivan Trojan: Konec kariéry?! Seknul s divadlem

Herec Ivan Trojan: Konec kariéry?! Seknul s divadlem

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

  • Recepty.cz
  • Plněná kachna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact