• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Plněná kachna
Napište svůj komentář k receptu

Plněná kachna

autor: Vratislava.Kominkova
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná kachna
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kachna
    • 1
      ks kuře
    • 0,50
      kg mleté maso
    • 0,25
      kg drůbeží játra
    • 1
      ks vejce
    • strouhanka
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka kmín
    • 2
      lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravíme mleté maso obvyklým způsobem jako na sekanou. Potom do něj vmícháme na hrubo překrájená drůbeží játra. Vykostíme kuře, osolíme, opepříme, popřípadě potřeme hořčicí (dobrá je i kremžská). Na takto upravený plát rozložíme ochucené mleté maso, stočíme do rolády, volné konce spojíme jehlami a na vymazaném pekáči upečeme. Necháme vychladnout, odstraníme jehly. Vykostíme kachnu. Připravený plát opět osolíme, okořeníme a můžeme znovu potřít hořčicí. Vložíme vychladlý kuřecí závitek, znovu uzavřeme jehlami. Vložíme do pekáče, povrch posolíme, posypeme kmínem. Silnou kůži propícháme vidličkou, aby se z ní vypeklo co nejvíce sádla a kůže nebyla tolik tučná. Pečeme v troubě asi 1 hodinu, podle velikosti kachny možná i trošku déle. Při pečení podle potřeby podléváme.
2
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Pokud zbude, je výborná i na studeno s chlebem.
3
Recept se zdá pracný,ale není to tak náročné. A stojí to za tu námahu!! Při vykošťování kuřete i kachny se mi osvědčilo vtáhnout vykostěné křídlo otvorem dovnitř kuřete. Je to vzhlednější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Kachna s orientálním kořením a…

Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou

Voňavá farmářská kachna s domácími…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 24. 11. 2006 13:02

    Pokud kachnu pouze posolíte a pokmínujete, případně jí do bříška stršíte omyté vykrojené nakyslé jablíčko, nic tím nezkazíte. Kachna je tučná sama o sobě (více než husa nebo husokachna), "nezhoršovala" bych to ještě mastnou nádovkou. Maximálně bych udělala nádivku houskovou, třeba s mandlemi, ale není to nutné.

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 11:49

    Dostala jsem kachnu. Zatím jsem jí ustlala v mrazáku a hodlám ji vytáhnout na Vánoce. Potřebuju poradit, nikdy jsem kachnu nedělala. Potřebuji doporučit nějakou dobrou nádivku a především info, jak se kachna peče. Díky všem.

  • Di | 24. 11. 2006 10:57

    Také jsem jednou zkoušela tento recept, ale musím říci, že jsem od něj čekala více. Podobnou nádivku jsem proto přemístila do kuřete a to už mě nadchlo mnohem více, zvláště studené.

  • Zdena z JM | 30. 10. 2006 06:55

    Tak jsem to tedy vyzkoušela a musím říct,že to stojí za to. Měli jsme to čtyřčlenná rodina na dva obědy a ještě zbylo na dnes do práce na studeno.Příprava mi trvala asi 1,5 hodiny včetně mletí masa a vykosťování.Není to tedy žádná rychlovka,ale není to ani taková katastrofa.S bramborovou kaší a zeleninovým salátem výborný slavnostní oběd.Dávám 1.

  • Jaroslava Oumarová | 24. 10. 2006 08:41

    Aninko, položte si kuře prsama dolů, nařízněte kůži po hřbetě dolů a postupně z obou stran odřezávejte maso od kostry. U končetin ( křídla, nohy ) oškrábejte maso a kosti vyvlékněte kroucením. Na internetu by určitě šla najít nějaká videoukázka ( zkuste www. radyptakaloskutaka.cz )

  • Jaroslava Oumarová | 24. 10. 2006 08:34

    Zdeno, já bych zvládla půlku kachny jen sama na posezení, kdybych se nedržela:-)))) Ale nemyslela jsem naráz sníst ve 4, nechala bych trochu na tu studenou obloženou mísu:-)))

  • Zdena z JM | 24. 10. 2006 06:37

    Paní Jaroslavo,to by museli být hodně velcí rozežranci,aby ve 4 snědli kachnu,kuře a 3/4 kg mletého masa.Jinak mám nakoupeno,o víkendu budu péct.V pondělí dám vědět,jak se kachnička povedla a jak chutnala.

  • Aninka | 21. 10. 2006 18:56

    Kachnu peču často v zimě na ruzný zpusoby, ale musím přiznat, že vykostit neumím žádnou drubež.

  • Nina | 20. 10. 2006 19:43

    pardon, jsem ho prehledla:-D

  • Nina | 20. 10. 2006 19:41

    Plnena kachna a vykostuji kure???

  • Jaroslava Oumarová | 20. 10. 2006 14:06

    Hihihi a nebo pro čtyři hoodně "rozežrané":-))) Už vím, co budu péct na posvícení:-))

  • Zdena z JM | 20. 10. 2006 11:08

    Určitě je to pracnější a finančně náročnější,ale láká mě to vyzkoušet.Při tom množství masa bych řekla,že je tak minimálně pro 10 lidí, takže s těma financema to nebude tak kruté.

  • Ivana Přikrylová | 20. 10. 2006 10:42

    Dobré to být může, nejde o tu pracnost ale finanční náročnost takového oběda. Příští měsíc jsou u nás hody (posvícení), mám pozvanou celou rodinu a peču 3 kachny, s těmi kuřaty a vepřovým masem bych se asi nedoplatila :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drůbeží játra Hořčice Kachna Kmín Kuře Mleté maso Pepř mletý Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Mexické placky tortillas z mouky

Mexické placky tortillas z mouky

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Minipizzy

Minipizzy

Italské kuře II.

Italské kuře II.

Donutky

Donutky

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

234
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
63
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Dýňová tortila
Dýňová tortila
32
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
AHA.cz Emotivní zpověď Kate a Williama: Cesty se rozešly

Emotivní zpověď Kate a Williama: Cesty se rozešly

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz »Padlá hvězda« Amanda Bynesová jde do sebe: Začíná hubnout!

»Padlá hvězda« Amanda Bynesová jde do sebe: Začíná hubnout!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Plněná kachna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact