• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Plněná kachna
Napište svůj komentář k receptu

Plněná kachna

autor: Vratislava.Kominkova
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná kachna
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kachna
    • 1
      ks kuře
    • 0,50
      kg mleté maso
    • 0,25
      kg drůbeží játra
    • 1
      ks vejce
    • strouhanka
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka kmín
    • 2
      lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravíme mleté maso obvyklým způsobem jako na sekanou. Potom do něj vmícháme na hrubo překrájená drůbeží játra. Vykostíme kuře, osolíme, opepříme, popřípadě potřeme hořčicí (dobrá je i kremžská). Na takto upravený plát rozložíme ochucené mleté maso, stočíme do rolády, volné konce spojíme jehlami a na vymazaném pekáči upečeme. Necháme vychladnout, odstraníme jehly. Vykostíme kachnu. Připravený plát opět osolíme, okořeníme a můžeme znovu potřít hořčicí. Vložíme vychladlý kuřecí závitek, znovu uzavřeme jehlami. Vložíme do pekáče, povrch posolíme, posypeme kmínem. Silnou kůži propícháme vidličkou, aby se z ní vypeklo co nejvíce sádla a kůže nebyla tolik tučná. Pečeme v troubě asi 1 hodinu, podle velikosti kachny možná i trošku déle. Při pečení podle potřeby podléváme.
2
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Pokud zbude, je výborná i na studeno s chlebem.
3
Recept se zdá pracný,ale není to tak náročné. A stojí to za tu námahu!! Při vykošťování kuřete i kachny se mi osvědčilo vtáhnout vykostěné křídlo otvorem dovnitř kuřete. Je to vzhlednější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Kachna s orientálním kořením a…

Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou

Voňavá farmářská kachna s domácími…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 24. 11. 2006 13:02

    Pokud kachnu pouze posolíte a pokmínujete, případně jí do bříška stršíte omyté vykrojené nakyslé jablíčko, nic tím nezkazíte. Kachna je tučná sama o sobě (více než husa nebo husokachna), "nezhoršovala" bych to ještě mastnou nádovkou. Maximálně bych udělala nádivku houskovou, třeba s mandlemi, ale není to nutné.

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 11:49

    Dostala jsem kachnu. Zatím jsem jí ustlala v mrazáku a hodlám ji vytáhnout na Vánoce. Potřebuju poradit, nikdy jsem kachnu nedělala. Potřebuji doporučit nějakou dobrou nádivku a především info, jak se kachna peče. Díky všem.

  • Di | 24. 11. 2006 10:57

    Také jsem jednou zkoušela tento recept, ale musím říci, že jsem od něj čekala více. Podobnou nádivku jsem proto přemístila do kuřete a to už mě nadchlo mnohem více, zvláště studené.

  • Zdena z JM | 30. 10. 2006 06:55

    Tak jsem to tedy vyzkoušela a musím říct,že to stojí za to. Měli jsme to čtyřčlenná rodina na dva obědy a ještě zbylo na dnes do práce na studeno.Příprava mi trvala asi 1,5 hodiny včetně mletí masa a vykosťování.Není to tedy žádná rychlovka,ale není to ani taková katastrofa.S bramborovou kaší a zeleninovým salátem výborný slavnostní oběd.Dávám 1.

  • Jaroslava Oumarová | 24. 10. 2006 08:41

    Aninko, položte si kuře prsama dolů, nařízněte kůži po hřbetě dolů a postupně z obou stran odřezávejte maso od kostry. U končetin ( křídla, nohy ) oškrábejte maso a kosti vyvlékněte kroucením. Na internetu by určitě šla najít nějaká videoukázka ( zkuste www. radyptakaloskutaka.cz )

  • Jaroslava Oumarová | 24. 10. 2006 08:34

    Zdeno, já bych zvládla půlku kachny jen sama na posezení, kdybych se nedržela:-)))) Ale nemyslela jsem naráz sníst ve 4, nechala bych trochu na tu studenou obloženou mísu:-)))

  • Zdena z JM | 24. 10. 2006 06:37

    Paní Jaroslavo,to by museli být hodně velcí rozežranci,aby ve 4 snědli kachnu,kuře a 3/4 kg mletého masa.Jinak mám nakoupeno,o víkendu budu péct.V pondělí dám vědět,jak se kachnička povedla a jak chutnala.

  • Aninka | 21. 10. 2006 18:56

    Kachnu peču často v zimě na ruzný zpusoby, ale musím přiznat, že vykostit neumím žádnou drubež.

  • Nina | 20. 10. 2006 19:43

    pardon, jsem ho prehledla:-D

  • Nina | 20. 10. 2006 19:41

    Plnena kachna a vykostuji kure???

  • Jaroslava Oumarová | 20. 10. 2006 14:06

    Hihihi a nebo pro čtyři hoodně "rozežrané":-))) Už vím, co budu péct na posvícení:-))

  • Zdena z JM | 20. 10. 2006 11:08

    Určitě je to pracnější a finančně náročnější,ale láká mě to vyzkoušet.Při tom množství masa bych řekla,že je tak minimálně pro 10 lidí, takže s těma financema to nebude tak kruté.

  • Ivana Přikrylová | 20. 10. 2006 10:42

    Dobré to být může, nejde o tu pracnost ale finanční náročnost takového oběda. Příští měsíc jsou u nás hody (posvícení), mám pozvanou celou rodinu a peču 3 kachny, s těmi kuřaty a vepřovým masem bych se asi nedoplatila :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drůbeží játra Hořčice Kachna Kmín Kuře Mleté maso Pepř mletý Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Avokádový salát

Avokádový salát

Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády

Borůvkový koláč s krémem z bílé…

Domácí koblížky od babičky

Domácí koblížky od babičky

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Snadná a rychlá hrachová polévka

Snadná a rychlá hrachová polévka

Kuřecí jáhlové rizoto

Kuřecí jáhlové rizoto

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

51
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
29
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
28
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
26
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Profesor neužil o Jiřině Bohdalové (94): Selhávalo jí srdce! Po hodině a půl ožilo…

Profesor neužil o Jiřině Bohdalové (94): Selhávalo jí srdce! Po hodině a půl ožilo…

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

  • Recepty.cz
  • Plněná kachna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact