• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Plněná kachna
Napište svůj komentář k receptu

Plněná kachna

autor: Vratislava.Kominkova
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná kachna
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kachna
    • 1
      ks kuře
    • 0,50
      kg mleté maso
    • 0,25
      kg drůbeží játra
    • 1
      ks vejce
    • strouhanka
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka kmín
    • 2
      lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravíme mleté maso obvyklým způsobem jako na sekanou. Potom do něj vmícháme na hrubo překrájená drůbeží játra. Vykostíme kuře, osolíme, opepříme, popřípadě potřeme hořčicí (dobrá je i kremžská). Na takto upravený plát rozložíme ochucené mleté maso, stočíme do rolády, volné konce spojíme jehlami a na vymazaném pekáči upečeme. Necháme vychladnout, odstraníme jehly. Vykostíme kachnu. Připravený plát opět osolíme, okořeníme a můžeme znovu potřít hořčicí. Vložíme vychladlý kuřecí závitek, znovu uzavřeme jehlami. Vložíme do pekáče, povrch posolíme, posypeme kmínem. Silnou kůži propícháme vidličkou, aby se z ní vypeklo co nejvíce sádla a kůže nebyla tolik tučná. Pečeme v troubě asi 1 hodinu, podle velikosti kachny možná i trošku déle. Při pečení podle potřeby podléváme.
2
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Pokud zbude, je výborná i na studeno s chlebem.
3
Recept se zdá pracný,ale není to tak náročné. A stojí to za tu námahu!! Při vykošťování kuřete i kachny se mi osvědčilo vtáhnout vykostěné křídlo otvorem dovnitř kuřete. Je to vzhlednější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Kachna s orientálním kořením a…

Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou

Voňavá farmářská kachna s domácími…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 24. 11. 2006 13:02

    Pokud kachnu pouze posolíte a pokmínujete, případně jí do bříška stršíte omyté vykrojené nakyslé jablíčko, nic tím nezkazíte. Kachna je tučná sama o sobě (více než husa nebo husokachna), "nezhoršovala" bych to ještě mastnou nádovkou. Maximálně bych udělala nádivku houskovou, třeba s mandlemi, ale není to nutné.

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 11:49

    Dostala jsem kachnu. Zatím jsem jí ustlala v mrazáku a hodlám ji vytáhnout na Vánoce. Potřebuju poradit, nikdy jsem kachnu nedělala. Potřebuji doporučit nějakou dobrou nádivku a především info, jak se kachna peče. Díky všem.

  • Di | 24. 11. 2006 10:57

    Také jsem jednou zkoušela tento recept, ale musím říci, že jsem od něj čekala více. Podobnou nádivku jsem proto přemístila do kuřete a to už mě nadchlo mnohem více, zvláště studené.

  • Zdena z JM | 30. 10. 2006 06:55

    Tak jsem to tedy vyzkoušela a musím říct,že to stojí za to. Měli jsme to čtyřčlenná rodina na dva obědy a ještě zbylo na dnes do práce na studeno.Příprava mi trvala asi 1,5 hodiny včetně mletí masa a vykosťování.Není to tedy žádná rychlovka,ale není to ani taková katastrofa.S bramborovou kaší a zeleninovým salátem výborný slavnostní oběd.Dávám 1.

  • Jaroslava Oumarová | 24. 10. 2006 08:41

    Aninko, položte si kuře prsama dolů, nařízněte kůži po hřbetě dolů a postupně z obou stran odřezávejte maso od kostry. U končetin ( křídla, nohy ) oškrábejte maso a kosti vyvlékněte kroucením. Na internetu by určitě šla najít nějaká videoukázka ( zkuste www. radyptakaloskutaka.cz )

  • Jaroslava Oumarová | 24. 10. 2006 08:34

    Zdeno, já bych zvládla půlku kachny jen sama na posezení, kdybych se nedržela:-)))) Ale nemyslela jsem naráz sníst ve 4, nechala bych trochu na tu studenou obloženou mísu:-)))

  • Zdena z JM | 24. 10. 2006 06:37

    Paní Jaroslavo,to by museli být hodně velcí rozežranci,aby ve 4 snědli kachnu,kuře a 3/4 kg mletého masa.Jinak mám nakoupeno,o víkendu budu péct.V pondělí dám vědět,jak se kachnička povedla a jak chutnala.

  • Aninka | 21. 10. 2006 18:56

    Kachnu peču často v zimě na ruzný zpusoby, ale musím přiznat, že vykostit neumím žádnou drubež.

  • Nina | 20. 10. 2006 19:43

    pardon, jsem ho prehledla:-D

  • Nina | 20. 10. 2006 19:41

    Plnena kachna a vykostuji kure???

  • Jaroslava Oumarová | 20. 10. 2006 14:06

    Hihihi a nebo pro čtyři hoodně "rozežrané":-))) Už vím, co budu péct na posvícení:-))

  • Zdena z JM | 20. 10. 2006 11:08

    Určitě je to pracnější a finančně náročnější,ale láká mě to vyzkoušet.Při tom množství masa bych řekla,že je tak minimálně pro 10 lidí, takže s těma financema to nebude tak kruté.

  • Ivana Přikrylová | 20. 10. 2006 10:42

    Dobré to být může, nejde o tu pracnost ale finanční náročnost takového oběda. Příští měsíc jsou u nás hody (posvícení), mám pozvanou celou rodinu a peču 3 kachny, s těmi kuřaty a vepřovým masem bych se asi nedoplatila :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drůbeží játra Hořčice Kachna Kmín Kuře Mleté maso Pepř mletý Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Marokánky s ovesnými vločkami

Marokánky s ovesnými vločkami

Zapékané masíčko se sýry

Zapékané masíčko se sýry

Plněná cuketa

Plněná cuketa

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

81
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
40
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
38
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
32
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří

Zajímavé články

Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
AHA.cz Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Petr Vágner s Laskonkou míří na grónský ledovec: Svatba v minus 30 stupních?

Petr Vágner s Laskonkou míří na grónský ledovec: Svatba v minus 30 stupních?

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

  • Recepty.cz
  • Plněná kachna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact