• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Plněná kachna
Napište svůj komentář k receptu

Plněná kachna

autor: Vratislava.Kominkova
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněná kachna
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kachna
    • 1
      ks kuře
    • 0,50
      kg mleté maso
    • 0,25
      kg drůbeží játra
    • 1
      ks vejce
    • strouhanka
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka kmín
    • 2
      lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravíme mleté maso obvyklým způsobem jako na sekanou. Potom do něj vmícháme na hrubo překrájená drůbeží játra. Vykostíme kuře, osolíme, opepříme, popřípadě potřeme hořčicí (dobrá je i kremžská). Na takto upravený plát rozložíme ochucené mleté maso, stočíme do rolády, volné konce spojíme jehlami a na vymazaném pekáči upečeme. Necháme vychladnout, odstraníme jehly. Vykostíme kachnu. Připravený plát opět osolíme, okořeníme a můžeme znovu potřít hořčicí. Vložíme vychladlý kuřecí závitek, znovu uzavřeme jehlami. Vložíme do pekáče, povrch posolíme, posypeme kmínem. Silnou kůži propícháme vidličkou, aby se z ní vypeklo co nejvíce sádla a kůže nebyla tolik tučná. Pečeme v troubě asi 1 hodinu, podle velikosti kachny možná i trošku déle. Při pečení podle potřeby podléváme.
2
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Pokud zbude, je výborná i na studeno s chlebem.
3
Recept se zdá pracný,ale není to tak náročné. A stojí to za tu námahu!! Při vykošťování kuřete i kachny se mi osvědčilo vtáhnout vykostěné křídlo otvorem dovnitř kuřete. Je to vzhlednější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Kachna s orientálním kořením a…

Voňavá farmářská kachna s domácími nudlemi a růžičkovou kapustou

Voňavá farmářská kachna s domácími…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 24. 11. 2006 13:02

    Pokud kachnu pouze posolíte a pokmínujete, případně jí do bříška stršíte omyté vykrojené nakyslé jablíčko, nic tím nezkazíte. Kachna je tučná sama o sobě (více než husa nebo husokachna), "nezhoršovala" bych to ještě mastnou nádovkou. Maximálně bych udělala nádivku houskovou, třeba s mandlemi, ale není to nutné.

  • Lidka Kábrtová | 24. 11. 2006 11:49

    Dostala jsem kachnu. Zatím jsem jí ustlala v mrazáku a hodlám ji vytáhnout na Vánoce. Potřebuju poradit, nikdy jsem kachnu nedělala. Potřebuji doporučit nějakou dobrou nádivku a především info, jak se kachna peče. Díky všem.

  • Di | 24. 11. 2006 10:57

    Také jsem jednou zkoušela tento recept, ale musím říci, že jsem od něj čekala více. Podobnou nádivku jsem proto přemístila do kuřete a to už mě nadchlo mnohem více, zvláště studené.

  • Zdena z JM | 30. 10. 2006 06:55

    Tak jsem to tedy vyzkoušela a musím říct,že to stojí za to. Měli jsme to čtyřčlenná rodina na dva obědy a ještě zbylo na dnes do práce na studeno.Příprava mi trvala asi 1,5 hodiny včetně mletí masa a vykosťování.Není to tedy žádná rychlovka,ale není to ani taková katastrofa.S bramborovou kaší a zeleninovým salátem výborný slavnostní oběd.Dávám 1.

  • Jaroslava Oumarová | 24. 10. 2006 08:41

    Aninko, položte si kuře prsama dolů, nařízněte kůži po hřbetě dolů a postupně z obou stran odřezávejte maso od kostry. U končetin ( křídla, nohy ) oškrábejte maso a kosti vyvlékněte kroucením. Na internetu by určitě šla najít nějaká videoukázka ( zkuste www. radyptakaloskutaka.cz )

  • Jaroslava Oumarová | 24. 10. 2006 08:34

    Zdeno, já bych zvládla půlku kachny jen sama na posezení, kdybych se nedržela:-)))) Ale nemyslela jsem naráz sníst ve 4, nechala bych trochu na tu studenou obloženou mísu:-)))

  • Zdena z JM | 24. 10. 2006 06:37

    Paní Jaroslavo,to by museli být hodně velcí rozežranci,aby ve 4 snědli kachnu,kuře a 3/4 kg mletého masa.Jinak mám nakoupeno,o víkendu budu péct.V pondělí dám vědět,jak se kachnička povedla a jak chutnala.

  • Aninka | 21. 10. 2006 18:56

    Kachnu peču často v zimě na ruzný zpusoby, ale musím přiznat, že vykostit neumím žádnou drubež.

  • Nina | 20. 10. 2006 19:43

    pardon, jsem ho prehledla:-D

  • Nina | 20. 10. 2006 19:41

    Plnena kachna a vykostuji kure???

  • Jaroslava Oumarová | 20. 10. 2006 14:06

    Hihihi a nebo pro čtyři hoodně "rozežrané":-))) Už vím, co budu péct na posvícení:-))

  • Zdena z JM | 20. 10. 2006 11:08

    Určitě je to pracnější a finančně náročnější,ale láká mě to vyzkoušet.Při tom množství masa bych řekla,že je tak minimálně pro 10 lidí, takže s těma financema to nebude tak kruté.

  • Ivana Přikrylová | 20. 10. 2006 10:42

    Dobré to být může, nejde o tu pracnost ale finanční náročnost takového oběda. Příští měsíc jsou u nás hody (posvícení), mám pozvanou celou rodinu a peču 3 kachny, s těmi kuřaty a vepřovým masem bych se asi nedoplatila :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drůbeží játra Hořčice Kachna Kmín Kuře Mleté maso Pepř mletý Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč

Boršč

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Dukátové buchtičky "mňam"

Dukátové buchtičky "mňam"

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

86
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
70
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Bylinková žebírka na pivu
Bylinková žebírka na pivu
30
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

  • Recepty.cz
  • Plněná kachna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact