Cukety a lilky omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vnitřky vydlabeme (tak, aby nám zůstal tak 1-1,5 cm okraje). Mírně osolíme, necháme vypotit a setřeme papírovou utěrkou. Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky a dáme restovat na olivový olej, po chvilce posolíme a opepříme a restujeme do bíla (než bude maso hotové).
3
V misce smícháme lžíci olivového oleje, nadrolenou nivu, nasekanou rukolu, na jemno nakrájenou půlku dužin z cukety a lilku a orestované kostičky kuřecího masa. Můžeme dochutit solí a pepřem, či přidat 3 lžíce smetany.
4
Směsí nalpníme cukety a lilky a strčíme do vyhřáté trouby cca na 20 minut.
5
Podáváme třeba s bramborovou kaší, či americkými bramborami. Výborný je k tomu také dip z jogurtu, majonézy, česneku a bylinek. Touto směsí jsem již plnila i velké žampiony (steakové) a také to bylo výborné. Když kousek zbude na další den, je možné jej rozkrájet na menší kousky a zamíchat s kuskusem a bílým jogurtem :-).