Všechny suroviny, kromě posypu, vložíme do pečící nádoby ve výše uvedeném pořadí. Zapneme na program Těsto. Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučenou plochu, prohněteme a rozdělíme na 6-12 dílů. Vytvoříme uzly nebo pletýnky. Rozmistíme na plech/y/ a necháme místo na nakynutí. Překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut, nebo až nám téměř zdvojnásobí svůj objem. Potřeme mlékem, posypeme a pomoučíme.
2
Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C asi 15-20 minut. Necháme vychladnout na drátěné mřížce. (Z dílů těsta vyválíme válečky, které prostrčíme do uzlu, nebo upleteme).
Super recept moc dobré ,já jsem na housku dala místo posypu salám a sýr a jsou také super
PajaP ***
|15. 4. 2010 08:33
Nemaji chybu!!!
ladislava staffenová
|18. 7. 2008 19:50
No, za zkoušku to stojí.Já myslím, že to v troubě bude stejnou dobu jako v pekárně,stejně se to musí hlídat. A určitě to musí být dobře propracované,ale to musíme sami.Je fakt,že v tomhle pekárna dost šetří ručičky,mám pravdu, pekaři? :-))Ladka
Jana Remková
|18. 7. 2008 19:24
Mám dotaz,jdou ty pletýnky dělat,ukdyž nemám domácí pekárnu?Děkuji.
Pavel Vališ
|18. 7. 2008 18:09
Housky jsou úplně úžasné, dokonce si kvůli nim známí pořídili pekárnu taky! Motám je z jednoho pramene podle návodu z dama.cz, většinou ze 16 dílů - jsou menší a lépe se jedí :-)
Lenka Mauleova
|29. 5. 2008 15:20
Dobrý den a dobrou chuť.....jsou skvělé.....housky tedy moc plést neumím, ale uzlíky zvládnu a zmizí ještě teplé. Dokonce už jsme je měli i jako pohoštění návštěvě..teplé suché a jak si chrochtali...dávám za jedna.
Kamila
|25. 3. 2008 12:52
Dobrý den, úžasné, opravdu výborné pečivo. Jeden plech se sní vždy ještě teplý. Díky za recept!
Vlasta Smékalová
|5. 1. 2008 19:32
Moc dobré, kdyby vydržely tak jsou určitě jedlé tak 3 dny... dělám vždy když mám zapnutou troubu... s těstem se pracuje jak s plastelínou. Díky Vlasta
Monika Holoubková
|7. 3. 2007 18:18
Děkuji mnohokrát....
Maruš
|7. 3. 2007 12:52
Moniko,cenné rady získáte zde:http://diskuse.dama.cz/d.php?d=716Otevřte si Recepty a v něch Dobré rady.Tam najdete návod jak motat housky i z jednoho pramene.A je tam na nástěnce hodně fotografií hotových výrobků.Jsou tam velice šikovné pekařky :-))
Jaroslava Oumarová
|7. 3. 2007 08:54
Pletýnky jsou vlastně takové krátké copánky ze tří pramenů:-)) Pekaři je pečou i ze dvou, ukazovala to Monika Brýdová v neděli v Loskutákovi, mrkněte, třeba tam bude video.
Monika Holoubková
|6. 3. 2007 21:30
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli by mi někdo nemohl přesně popsat postup pletení pletýnky. děkuji mnohokrát...
Lada Kolínská
|14. 11. 2006 09:36
Zkoušela jsem dělat malé bochánky, které jsem posypala strouhaným sýrem a byly fantastické! Polovinu várky jsem posypala kmínem nebo mákem, ale kmín bohužel opadal. Příště zkusím potírat vajíčkem. Díky za recept!