• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pletýnky, uzly
Napište svůj komentář k receptu

Pletýnky, uzly

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pletýnky, uzly
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml mléko
    • 50
      g máslo rozpuštěné vychladlé
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 0,50
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 450
      g hladká mouka
    • 2
      lžička droždí
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka mák
    • 1
      špetka semínka na posyp

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny, kromě posypu, vložíme do pečící nádoby ve výše uvedeném pořadí. Zapneme na program Těsto. Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučenou plochu, prohněteme a rozdělíme na 6-12 dílů. Vytvoříme uzly nebo pletýnky. Rozmistíme na plech/y/ a necháme místo na nakynutí. Překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut, nebo až nám téměř zdvojnásobí svůj objem. Potřeme mlékem, posypeme a pomoučíme.
2
Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C asi 15-20 minut. Necháme vychladnout na drátěné mřížce. (Z dílů těsta vyválíme válečky, které prostrčíme do uzlu, nebo upleteme).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Pletýnky z domácí pekárny

Pletýnky z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie70 | 4. 11. 2010 18:32

    Super recept moc dobré ,já jsem na housku dala místo posypu salám a sýr a jsou také super

  • PajaP *** | 15. 4. 2010 08:33

    Nemaji chybu!!!

  • ladislava staffenová | 18. 7. 2008 19:50

    No, za zkoušku to stojí.Já myslím, že to v troubě bude stejnou dobu jako v pekárně,stejně se to musí hlídat. A určitě to musí být dobře propracované,ale to musíme sami.Je fakt,že v tomhle pekárna dost šetří ručičky,mám pravdu, pekaři? :-))Ladka

  • Jana Remková | 18. 7. 2008 19:24

    Mám dotaz,jdou ty pletýnky dělat,ukdyž nemám domácí pekárnu?Děkuji.

  • Pavel Vališ | 18. 7. 2008 18:09

    Housky jsou úplně úžasné, dokonce si kvůli nim známí pořídili pekárnu taky! Motám je z jednoho pramene podle návodu z dama.cz, většinou ze 16 dílů - jsou menší a lépe se jedí :-)

  • Lenka Mauleova | 29. 5. 2008 15:20

    Dobrý den a dobrou chuť.....jsou skvělé.....housky tedy moc plést neumím, ale uzlíky zvládnu a zmizí ještě teplé. Dokonce už jsme je měli i jako pohoštění návštěvě..teplé suché a jak si chrochtali...dávám za jedna.

  • Kamila | 25. 3. 2008 12:52

    Dobrý den, úžasné, opravdu výborné pečivo. Jeden plech se sní vždy ještě teplý. Díky za recept!

  • Vlasta Smékalová | 5. 1. 2008 19:32

    Moc dobré, kdyby vydržely tak jsou určitě jedlé tak 3 dny... dělám vždy když mám zapnutou troubu... s těstem se pracuje jak s plastelínou. Díky Vlasta

  • Monika Holoubková | 7. 3. 2007 18:18

    Děkuji mnohokrát....

  • Maruš | 7. 3. 2007 12:52

    Moniko,cenné rady získáte zde:http://diskuse.dama.cz/d.php?d=716Otevřte si Recepty a v něch Dobré rady.Tam najdete návod jak motat housky i z jednoho pramene.A je tam na nástěnce hodně fotografií hotových výrobků.Jsou tam velice šikovné pekařky :-))

  • Jaroslava Oumarová | 7. 3. 2007 08:54

    Pletýnky jsou vlastně takové krátké copánky ze tří pramenů:-)) Pekaři je pečou i ze dvou, ukazovala to Monika Brýdová v neděli v Loskutákovi, mrkněte, třeba tam bude video.

  • Monika Holoubková | 6. 3. 2007 21:30

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli by mi někdo nemohl přesně popsat postup pletení pletýnky. děkuji mnohokrát...

  • Lada Kolínská | 14. 11. 2006 09:36

    Zkoušela jsem dělat malé bochánky, které jsem posypala strouhaným sýrem a byly fantastické! Polovinu várky jsem posypala kmínem nebo mákem, ale kmín bohužel opadal. Příště zkusím potírat vajíčkem. Díky za recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Pletýnky a jidáše Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Moučníky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Mák Máslo Mléko Rozšlehané vejce Semínka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Citronovo tvarohový trhanec bez mouky

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Pomazánka z "vepřovky"

Pomazánka z "vepřovky"

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

104
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
93
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
80
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
40
Zdobené jidášky
Zdobené jidášky
39
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo…

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Burešová přiznala trauma z natáčení ZOO: Nutili ji sbírat živou tarantuli!

Burešová přiznala trauma z natáčení ZOO: Nutili ji sbírat živou tarantuli!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Další doporučené recepty:

Plečinta
Plečinta
Pleskačky
Pleskačky
Pletýnky z domácí pekárny
Pletýnky z domácí pekárny
Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu
Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu
Plněná "pizza" s bazalkovým pestem a ricottou
Plněná "pizza" s bazalkovým pestem a…
Plněná bageta
Plněná bageta
  • Recepty.cz
  • Pletýnky, uzly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact