• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pletýnky, uzly
Napište svůj komentář k receptu

Pletýnky, uzly

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pletýnky, uzly
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml mléko
    • 50
      g máslo rozpuštěné vychladlé
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 0,50
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 450
      g hladká mouka
    • 2
      lžička droždí
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka mák
    • 1
      špetka semínka na posyp

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny, kromě posypu, vložíme do pečící nádoby ve výše uvedeném pořadí. Zapneme na program Těsto. Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučenou plochu, prohněteme a rozdělíme na 6-12 dílů. Vytvoříme uzly nebo pletýnky. Rozmistíme na plech/y/ a necháme místo na nakynutí. Překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut, nebo až nám téměř zdvojnásobí svůj objem. Potřeme mlékem, posypeme a pomoučíme.
2
Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C asi 15-20 minut. Necháme vychladnout na drátěné mřížce. (Z dílů těsta vyválíme válečky, které prostrčíme do uzlu, nebo upleteme).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Pletýnky z domácí pekárny

Pletýnky z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie70 | 4. 11. 2010 18:32

    Super recept moc dobré ,já jsem na housku dala místo posypu salám a sýr a jsou také super

  • PajaP *** | 15. 4. 2010 08:33

    Nemaji chybu!!!

  • ladislava staffenová | 18. 7. 2008 19:50

    No, za zkoušku to stojí.Já myslím, že to v troubě bude stejnou dobu jako v pekárně,stejně se to musí hlídat. A určitě to musí být dobře propracované,ale to musíme sami.Je fakt,že v tomhle pekárna dost šetří ručičky,mám pravdu, pekaři? :-))Ladka

  • Jana Remková | 18. 7. 2008 19:24

    Mám dotaz,jdou ty pletýnky dělat,ukdyž nemám domácí pekárnu?Děkuji.

  • Pavel Vališ | 18. 7. 2008 18:09

    Housky jsou úplně úžasné, dokonce si kvůli nim známí pořídili pekárnu taky! Motám je z jednoho pramene podle návodu z dama.cz, většinou ze 16 dílů - jsou menší a lépe se jedí :-)

  • Lenka Mauleova | 29. 5. 2008 15:20

    Dobrý den a dobrou chuť.....jsou skvělé.....housky tedy moc plést neumím, ale uzlíky zvládnu a zmizí ještě teplé. Dokonce už jsme je měli i jako pohoštění návštěvě..teplé suché a jak si chrochtali...dávám za jedna.

  • Kamila | 25. 3. 2008 12:52

    Dobrý den, úžasné, opravdu výborné pečivo. Jeden plech se sní vždy ještě teplý. Díky za recept!

  • Vlasta Smékalová | 5. 1. 2008 19:32

    Moc dobré, kdyby vydržely tak jsou určitě jedlé tak 3 dny... dělám vždy když mám zapnutou troubu... s těstem se pracuje jak s plastelínou. Díky Vlasta

  • Monika Holoubková | 7. 3. 2007 18:18

    Děkuji mnohokrát....

  • Maruš | 7. 3. 2007 12:52

    Moniko,cenné rady získáte zde:http://diskuse.dama.cz/d.php?d=716Otevřte si Recepty a v něch Dobré rady.Tam najdete návod jak motat housky i z jednoho pramene.A je tam na nástěnce hodně fotografií hotových výrobků.Jsou tam velice šikovné pekařky :-))

  • Jaroslava Oumarová | 7. 3. 2007 08:54

    Pletýnky jsou vlastně takové krátké copánky ze tří pramenů:-)) Pekaři je pečou i ze dvou, ukazovala to Monika Brýdová v neděli v Loskutákovi, mrkněte, třeba tam bude video.

  • Monika Holoubková | 6. 3. 2007 21:30

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli by mi někdo nemohl přesně popsat postup pletení pletýnky. děkuji mnohokrát...

  • Lada Kolínská | 14. 11. 2006 09:36

    Zkoušela jsem dělat malé bochánky, které jsem posypala strouhaným sýrem a byly fantastické! Polovinu várky jsem posypala kmínem nebo mákem, ale kmín bohužel opadal. Příště zkusím potírat vajíčkem. Díky za recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Pletýnky a jidáše Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Moučníky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Mák Máslo Mléko Rozšlehané vejce Semínka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mojito

Mojito

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč se slaninou

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kefírový chléb

Kefírový chléb

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

55
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
26
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
24
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Bývalý parťák Bartošové (†48) v šoku: Děsivá nehoda na dálnici!

Bývalý parťák Bartošové (†48) v šoku: Děsivá nehoda na dálnici!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Plečinta
Plečinta
Pleskačky
Pleskačky
Pletýnky z domácí pekárny
Pletýnky z domácí pekárny
Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu
Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu
Plněná "pizza" s bazalkovým pestem a ricottou
Plněná "pizza" s bazalkovým pestem a…
Plněná bageta
Plněná bageta
  • Recepty.cz
  • Pletýnky, uzly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact