• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pletýnky, uzly
Napište svůj komentář k receptu

Pletýnky, uzly

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pletýnky, uzly
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml mléko
    • 50
      g máslo rozpuštěné vychladlé
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 0,50
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 450
      g hladká mouka
    • 2
      lžička droždí
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka mák
    • 1
      špetka semínka na posyp

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny, kromě posypu, vložíme do pečící nádoby ve výše uvedeném pořadí. Zapneme na program Těsto. Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučenou plochu, prohněteme a rozdělíme na 6-12 dílů. Vytvoříme uzly nebo pletýnky. Rozmistíme na plech/y/ a necháme místo na nakynutí. Překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut, nebo až nám téměř zdvojnásobí svůj objem. Potřeme mlékem, posypeme a pomoučíme.
2
Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C asi 15-20 minut. Necháme vychladnout na drátěné mřížce. (Z dílů těsta vyválíme válečky, které prostrčíme do uzlu, nebo upleteme).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Pletýnky z domácí pekárny

Pletýnky z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie70 | 4. 11. 2010 18:32

    Super recept moc dobré ,já jsem na housku dala místo posypu salám a sýr a jsou také super

  • PajaP *** | 15. 4. 2010 08:33

    Nemaji chybu!!!

  • ladislava staffenová | 18. 7. 2008 19:50

    No, za zkoušku to stojí.Já myslím, že to v troubě bude stejnou dobu jako v pekárně,stejně se to musí hlídat. A určitě to musí být dobře propracované,ale to musíme sami.Je fakt,že v tomhle pekárna dost šetří ručičky,mám pravdu, pekaři? :-))Ladka

  • Jana Remková | 18. 7. 2008 19:24

    Mám dotaz,jdou ty pletýnky dělat,ukdyž nemám domácí pekárnu?Děkuji.

  • Pavel Vališ | 18. 7. 2008 18:09

    Housky jsou úplně úžasné, dokonce si kvůli nim známí pořídili pekárnu taky! Motám je z jednoho pramene podle návodu z dama.cz, většinou ze 16 dílů - jsou menší a lépe se jedí :-)

  • Lenka Mauleova | 29. 5. 2008 15:20

    Dobrý den a dobrou chuť.....jsou skvělé.....housky tedy moc plést neumím, ale uzlíky zvládnu a zmizí ještě teplé. Dokonce už jsme je měli i jako pohoštění návštěvě..teplé suché a jak si chrochtali...dávám za jedna.

  • Kamila | 25. 3. 2008 12:52

    Dobrý den, úžasné, opravdu výborné pečivo. Jeden plech se sní vždy ještě teplý. Díky za recept!

  • Vlasta Smékalová | 5. 1. 2008 19:32

    Moc dobré, kdyby vydržely tak jsou určitě jedlé tak 3 dny... dělám vždy když mám zapnutou troubu... s těstem se pracuje jak s plastelínou. Díky Vlasta

  • Monika Holoubková | 7. 3. 2007 18:18

    Děkuji mnohokrát....

  • Maruš | 7. 3. 2007 12:52

    Moniko,cenné rady získáte zde:http://diskuse.dama.cz/d.php?d=716Otevřte si Recepty a v něch Dobré rady.Tam najdete návod jak motat housky i z jednoho pramene.A je tam na nástěnce hodně fotografií hotových výrobků.Jsou tam velice šikovné pekařky :-))

  • Jaroslava Oumarová | 7. 3. 2007 08:54

    Pletýnky jsou vlastně takové krátké copánky ze tří pramenů:-)) Pekaři je pečou i ze dvou, ukazovala to Monika Brýdová v neděli v Loskutákovi, mrkněte, třeba tam bude video.

  • Monika Holoubková | 6. 3. 2007 21:30

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli by mi někdo nemohl přesně popsat postup pletení pletýnky. děkuji mnohokrát...

  • Lada Kolínská | 14. 11. 2006 09:36

    Zkoušela jsem dělat malé bochánky, které jsem posypala strouhaným sýrem a byly fantastické! Polovinu várky jsem posypala kmínem nebo mákem, ale kmín bohužel opadal. Příště zkusím potírat vajíčkem. Díky za recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Pletýnky a jidáše Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Moučníky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Mák Máslo Mléko Rozšlehané vejce Semínka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Klatovský řízek

Klatovský řízek

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Masové koule na zelenině

Masové koule na zelenině

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným…

Kuřecí kari s mangem a rýží

Kuřecí kari s mangem a rýží

Hrášková polévka se šunkou

Hrášková polévka se šunkou

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

50
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
41
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
35
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
33
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Influencerka Dominique Alagia šokovala: Potřebuju 100 tisíc měsíčně!

Influencerka Dominique Alagia šokovala: Potřebuju 100 tisíc měsíčně!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Plečinta
Plečinta
Pleskačky
Pleskačky
Pletýnky z domácí pekárny
Pletýnky z domácí pekárny
Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu
Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu
Plněná "pizza" s bazalkovým pestem a ricottou
Plněná "pizza" s bazalkovým pestem a…
Plněná bageta
Plněná bageta
  • Recepty.cz
  • Pletýnky, uzly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact