• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plec pečená (nejen) se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Plec pečená (nejen) se zelím

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se zelím
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g vepřová plec
    • 500
      g kysané zelí okapané
    • 250
      g cibule
    • olej nebo sádlo
    • 130
      g uzené maso
    • 130
      g anglická slanina nebo moravská, váhalova...
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 5
      stroužek česnek
    • 1,50
      lžíce mletá sladká paprika
    • vývar na podlití, dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo sádle dorůžova, přidáme pokrájené a dle chuti osolené, opepřené a okmínované maso, které za občasného promíchání smažíme dozlatova. Poté přidáme polovinu nastrouhaného česneku a pokrájené uzené maso se slaninou a ještě krátce smažíme. Vše následně zaprášíme paprikou, promícháme a odstavíme. K masu přisypeme zelí, které jsme nechali okapat (neproplachovat!), přidáme jemně nasekaný nebo nastrouhaný zbylý česnek, vše řádně promícháme, přendáme do zapékací mísy nebo pekáčku, mírně podlijeme, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 80-100 minut doměkka (dle velikosti kostek masa). Dle potřeby během pečení podléváme a pokud je třeba i promícháme ode dna zapékací mísy (pekáče).
2
Podáváme s kynutým nebo bramborovým knedlíkem, bramborovými noky...
3
Jestliže chceme mít pokrm pikantní, můžeme uzené maso se slaninou nahradit chorizo salámem či klobásou, která nám pokrm pikantně okoření. Podávat pak můžeme "plec pečenou (nejen) se zelím" s chlebem a chlazeným pivem, jako netradiční pohoštění.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená plec (nejen) s jablky

Pečená plec (nejen) s jablky

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zacharová | 13. 12. 2016 19:43

    Vynikající :-)

  • Jitka | 18. 11. 2016 06:21

    Jeste jeem chtela napsat, ze se k zeli s masem osvedcil i bramvorovy knedlik.

  • Jitka | 18. 11. 2016 06:19

    To bylo taak dobre, dekuji, urcite zopakuji velmi brzy.

  • Markéta Zlatohlávková | 5. 11. 2016 20:56

    Není nad praktické recepty z jednoho pekáče! Bylo to geniální a já teď můžu jen poděkovat a doporučit dál.

  • Jana Bočková | 29. 10. 2016 19:34

    Bylo to vynikající maso se zelím.Pošmákli jsme si a ještě jsem dávala ségře recept aby ho sama mohla zítra udělat :))))))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zelenina
Maso Pokrmy Chuťovky Ze zeleniny Vepřové Slané Oběd Večeře Pečení Smažení Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Drcený kmín Kysané zelí Mletá sladká paprika Olej Pepř mletý Sůl Uzené maso Vepřová plec Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Smažená hlíva

Smažená hlíva

Pikantní pečené kuře

Pikantní pečené kuře

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Brokolicovo-bramborové placičky

Brokolicovo-bramborové placičky

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

75
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
72
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
70
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
53
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
52
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Placky ze sladkých brambor s lososovým tatarákem
Placky ze sladkých brambor s lososovým…
Platýs s čekankovým rizotem
Platýs s čekankovým rizotem
Platýs se zeleninou
Platýs se zeleninou
Plečinta
Plečinta
Pleskačky
Pleskačky
Pletýnky z domácí pekárny
Pletýnky z domácí pekárny
  • Recepty.cz
  • Plec pečená (nejen) se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact