Ušleháme sníh z bílku a smícháme s nasekanými bylinkami. Nasolené filety ponoříme do bílkové směsi a ihned po vyjmutí do nasekaných mandlí. Pořádně mandle přitlačíme. Smažíme ve směsi másla a oleje, dokud není ryba hotová a mandle dozlata osmažené. Ještě můžete přímo na pánvi lžící přidat trošku bílkové směsi, mandle pak lépe drží.
2
Podávejte s čím chcete, já k tomu mám nejradši opečené nové brambory s petrželkou (uvařené a oloupané nové brambory orestujeme na másle, posolíme a posypeme ještě na pánvi nasekanou petrželkou).
3
Jinak lze recept aplikovat na víc druhů ryb, ale musí to být ryba co dobře drží pohromadě, například losos.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Veronik@
|8. 8. 2013 12:36
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jaké doporučujete bylinky. Platýze budu dělat poprvé a dá se říci, že jíst ryby se vlastně teprve učím, takže intuice je nulová :-! . Díky moc za tip.