Troubu předehřejeme na 200 °C. V kastrolu rozehřejeme máslo, vmícháme mouku a za stálého míchání krátce opražíme. Pak odstavíme a vmícháme mléko. Uvedeme do varu. Za stálého míchání vaříme 4 minuty, až omáčka zhoustne. Do omáčky přidáme 80 g čedaru, tabasco, sůl, citronovou šťávu a čerstvou brokolici. Za stálého míchání vaříme asi 4 minuty a odstavíme z ohně (pokud použijeme mraženou broklici přidáme ji teprve teď). Rozmačkané brambory smícháme s nasekanou cibulkou. Na každý plátek platýse položíme u hlavy čtvrtinu bramborové směsi. Směrem od hlavy filety zarolujeme a naskládáme do velkého pekáče. Rybí rolky přelijeme sýrovou omáčkou s brokolicí a posypeme zbývajícím čedarem. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a 10 minut pečeme. Pak sundáme poklici a pečeme dalších 10 minut, až je ryba hotová a omáčka mírně zezlátne. Hotové jídlo ozdobíme dílky citronu a podáváme s černým chlebem.