• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Platýs s čekankovým rizotem
Napište svůj komentář k receptu

Platýs s čekankovým rizotem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Platýs s čekankovým rizotem
Platýs s čekankovým rizotem
Platýs s čekankovým rizotem
Platýs s čekankovým rizotem
Platýs s čekankovým rizotem
Platýs s čekankovým rizotem
Platýs s čekankovým rizotem
Platýs s čekankovým rizotem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Ogrilované filety z platýse doplněné o restované žampiony podávané s rizotem vylepšeným o čekanku a parmezán. Tato rychlá a chutná večeře nebo lehký oběd si vás dozajista získá.

Suroviny

4 porce
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 5
      ks šalotka
    • 400
      g žampiony
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks platýs 8 filetů
    • 2
      stroužek česnek
    • 500
      g rýže arborino
    • 2
      ks čekanka
    • 200
      ml červené víno
    • 600
      ml kuřecí vývar
    • 80
      g parmezán

Postup přípravy receptu

1
Na grilovacím tálu na 2 lžících oleje orestujte 2 nasekané šalotky. Přidejte nakrájené žampiony, osolte, opepřete a ogrilujte.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Mezitím na pánvi orestujte na zbylém oleji 2 stroužky česneku a další nasekané šalotky. Přidejte rýži a česnek vyjměte. Vmíchejte nakrájené čekanky.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

3
Zalijte vínem, nechte odpařit alkohol a za stálého míchání duste asi 20 minut. Podlévejte vývarem, na poslední 2 minuty přidejte parmazán, osolte, opepřete a zamíchejte.
4
Na grilu ogrilujte osolené a opepřené filety platýse. Rizoto podávejte s orestovanými žampiony a rybami.

RADA: Jak se zbavit zápachu rybiny po vaření?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený platýs s cibulkou

Pečený platýs s cibulkou

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Platýs se zeleninou

Platýs se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Rizota Ryby Grilování & BBQ Grilované ryby
Maso Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čekanka Červené víno Česnek Kuřecí vývar Olivový olej Parmezán Pepř mletý Platýs Rýže Šalotka Sůl Žampiony

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Velikonoční mazanec bez vajec

Velikonoční mazanec bez vajec

Mrkvový koláč BILLA

Mrkvový koláč BILLA

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Univerzální jednoduché těsto na…

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Naložená kuřecí křídla

Naložená kuřecí křídla

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

181
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
75
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
51
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
50
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Podvod u Burešové: Už se mnou nepočítejte, vzkázala Forejtova múza

Podvod u Burešové: Už se mnou nepočítejte, vzkázala Forejtova múza

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Petra Nesvačilová: V noci natáčení, přes den osobní peklíčko!

Petra Nesvačilová: V noci natáčení, přes den osobní peklíčko!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Další doporučené recepty:

Placky z pekingského zelí
Placky z pekingského zelí
Placky z quinoy
Placky z quinoy
Placky ze sladkých brambor s lososovým tatarákem
Placky ze sladkých brambor s lososovým…
Platýs se zeleninou
Platýs se zeleninou
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se zelím
Plečinta
Plečinta
  • Recepty.cz
  • Platýs s čekankovým rizotem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact