• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Plátková veka
Napište svůj komentář k receptu

Plátková veka

autor: Kristalka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plátková veka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      veka
    • máslo
    • 200
      g plátkový sýr
    • 200
      g šunka

Postup přípravy receptu

1
Veku nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme do konce tak, aby dole zůstala spojená. Mezi řezy potřeme máslem, vložíme plátek sýru a šunky, pevně zabalíme do alobalu a dáme rozpéct do trouby.
2
Po vychladnutí necháme trochu ztuhnout v lednici, odbalíme a krájíme šikmo na plátky v opačném směru, než jsme dělali řezy.
3
Podáváme jako přílohu. Lze přidat česnek, oblíbené bylinky - dle vlastní chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

Domácí veka

Domácí veka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Kristová | 19. 2. 2007 19:04

    Ta veka se krájí skoro až do konce, aby se ty plátky daly rozevřít...každý řez se natře tím máslem, strčí se tam plátek šunky a sýra přehnutý napůl, aby tam vešel. Pak se to zmáčkne k sobě a zabalí do alobalu. Pokud je to ztuhlé, nic se nerozpadá, ten sýr při zapékání vše spojí.

  • Magda | 19. 2. 2007 13:07

    Neměla jsem široké plátky, spíš jsem měla problém tam vecpat sýr a šunku - pochopila jsem dobře, že se do jednoho řezu dá šunka i sýr? Asi jsem měla vždy máznout máslem a hned tam šunku se sýrem dát. Já napřed vše naptřela a pak teprve plnila a to už se mi ty jednotlivé řezy pomazané máslem slepily k sobě a byl to horo. Neříkáš, že chuťově se to nedalo jíst, to určitě ne, ale ta příprava nic moc a při krájení se mi některé plátky rozpadaly.

  • Lenka Kristová | 19. 2. 2007 12:48

    Magdo, možná jste měla příliš široké plátky. Pokud děláte tenoučké a dobře dochutíte to máslo, je to chutná příloha. Dělám den předem, rozpékám 10 minut a lednice je nutná, aby šla dobře krájet. Omlouvám se,že odpovídám pozdě, četla jsem váš komentář až teď.

  • Magda | 18. 2. 2007 18:12

    Tak jsem udělala a neoslnilo mě to.

  • Magda | 16. 2. 2007 17:13

    Mám prosbu - v neděli máme oslavu a chci udělat jako jeden z chodů tuto veku. Na jak široké plátky krájet veku než ji začnu plnit, je lepší udělat ji den dopředu nebo v ten den kdy oslava. je nutné dávat ji ztuhnout do ledničky?Jak dlouho se dává do trouby rozpéct?Děkuji za odpověď.

  • Lenka Kristová | 24. 1. 2007 12:23

    Když ji krájím poprvé,krájím plátky malinko zešikma a po vychladnutí zase trochu zešikma,ale v opačném směru než poprvé,tím vznikne na řezu mozaika a vypadá to hezky.

  • Anonym | 24. 1. 2007 11:25

    Nerozumím, jak se to kráji - jako metrový koláč, nebo jako?

  • Lenka Kristová | 19. 1. 2007 12:17

    Jani, recept je podobný, jiný je v tom, že se plátky nedokrojují, ale krájí z opačné strany, aby na řezu byly vidět proužky sýru a šunky a nepodává se zatepla.

  • Jana Kutačová | 19. 1. 2007 10:15

    Je to moc dobré,mám tady už velice podobný recept s názvem Housenka a když přidáte česnek do másla,nic nezkazíte.:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Plátkový sýr Šunka Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kremrole se šlehačkou

Kremrole se šlehačkou

Tvarohový koláč s citronem

Tvarohový koláč s citronem

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Pečené fazole

Pečené fazole

Pizza roláda podle mě

Pizza roláda podle mě

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

97
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
80
Dýňová tortila
Dýňová tortila
68
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
64
Zapražená kuřecí polévka
Zapražená kuřecí polévka
58
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Plátková veka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact