Hrašku smícháme s vodou tak, abychom dostali středně husté těsto. Vmícháme uvařenou a na drobno nakrájenou zeleninu (různé druhy, podle chuti) nebo nevařenou mraženou, případně nastrouhanou zeleninu. Vmícháme strouhaný sýr. Těsto by mělo být husté asi jako na bramborové placky. Na malém množství oleje pečeme menší placičky (velikost lívanců) z obou stran.
2
Podáváme se zeleninovým salátem, případně tatarkou apod. Placky můžete péct i na teflonu bez oleje. Zeleninu smícháme podle toho, co náme chutná nebo co máme doma. Není potřeba ničím kořenit, Hraška je výborně ochucená.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
MartinV
|9. 2. 2007 23:07
Mrkněte se v diskuzi na Mlýnek na obilí. Lze na něm mlít cokoliv - cizrnu, kukuřici, sóju, pohanku, všechno zrní apod.Navíc rozdíl chuti čerstvě namleté mouky je obrovský. Sám používám hodně mletou cizrnu a pohankovou mouku.
Lenka Chourová
|15. 2. 2006 12:20
Pokud máte zájem o směs z cizrnové mouky, doporučuji Vám stránky www.knuspi.cz Určitě tam najdete potřebné informace přímo od výrobce. Jsou tam i receptury z cizrnové mouky s vyobrazením. Cizrnovou mouku dodává také firma BONNO z Českých Budějovic (stránky www.bonno.cz). Na KNUSPI stránkách je dokonce v nabídce mouka čočková,fazolová, jáhlová a pod. S tím nemám zkušenosti.,ale myslím si, že je to dobrý nápad, jak konzumovat luštěniny.
Tereza Jarčušková
|14. 2. 2006 15:07
Lenka, prosím Vás, ako sa volá tá zmes z cíceru ?
Lenka
|14. 2. 2006 13:57
Mám zkušenosti s podobnou směsí s cizrnovou moukou (připravená z cizrny - římský hrách).Používáme jí ve školní jídelně na pomazánku a také jsme z té směsi dělali bramboráčky. Ty lze podávat samostatně jako bramboráčky se zeleninou nebo jako přílohu k masu. Je to dobré, s masem vynikající.Hrašku jsem osobně chutnala na Hobby v Českých Budějovicéch. Doporučuji tuto směs i do školních jídelen. Plníte si spotřební koš luštěninou, která není příliš u dětí oblíbena. V této podobě je to přijatelnější. Na té akce jsem ochutnávala smaženou zeleninu v této Hrašce obalenou. Je to dobré.