• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem
Napište svůj komentář k receptu

Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 84
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem
Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem
Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g hlávkové zelí
    • rozšlehané vejce
    • 1
      dl voda
    • 80
      g hrubá mouka nebo krupice
    • sůl a pepř
    • česnek nebo muškátový květ na dochucení zelné směsi
    • hladká mouka
    • olej
  • Dip:
    • 180
      g zakysaná smetana
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Zelí pokrájíme nadrobno, osolíme a pod pokličkou podusíme s troškou vody, kterou po změknutí zelí slijeme. Horké dušené zelí posypeme hrubou moukou, přidáme jedno vejce a rychle zamícháme. Necháme pod pokličkou vychladnout. Směs pak dochutíme solí, pepřem, česnekem nebo muškátovým květem dle chuti, mokrou rukou děláme malé placičky, které obalíme v hladké mouce a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Vyndaváme je na ubrousek, který vpije přebytečný olej.
2
Podáváme s dipem umíchaným z uvedených ingrediencí.
3
Příloha je vhodná jakákoliv bramborová.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketa v lupíncích s česnekovým dipem

Cuketa v lupíncích s česnekovým dipem

Listový salát s řepou a česnekovým dipem

Listový salát s řepou a česnekovým…

Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 28. 2. 2018 17:02

    ...ono hodně záleží na druhu kapusty, některá je jemnější, jiná houževnatější, ale hlavní je, že jste si poradila a že Vám chutnalo :)

  • Worbitka89
    Worbitka89 | 24. 2. 2018 13:19

    Byly dobré, ale nešlo mi z nich vytvarovat spojitou hmotu, musela jsem pridat strouhanku a v mouce jsem je nakonec neobalovala, děkuji za recept, budu opakovat

  • Vanda | 21. 9. 2016 07:39

    Byly vyborny, dekuji za recept.

  • Vanda | 21. 9. 2016 07:39

    Byly vyborny, dekuji za recept.

  • Martina | 3. 8. 2016 13:07

    Na chuť vynikající, s dipem nemá chybu (ale použila jsem na něj skyr, kysaná smetana mi k smaženému připadala trochu tučná). Jen se opět ukázalo, že nejsem talent na zeleninové placičky. I tady se mi při pokusu obalit v hladké mouce beznadějně rozpadaly, takže ruply nervy, zbytek mouky na obalování šel do těsta a pak jsem to sázela lžící rovnou do oleje. Taky se to trochu rozpadalo, ale aspoň už jsem nebyla upatlaná až za ušima. Příště to zkusím upéct v troubě najednou jako svítek.

  • Lucie | 27. 1. 2015 22:22

    Placičky jsou nejlepší na světě. Nejprve se mi do toho moc nechtělo, ale ted nelituji. Manža jak slyšel nějaké placičky na oběd ze zelí...bručel, ale posléze uznal že je to mnamka. <3

  • Veronika | 10. 1. 2015 01:39

    Dekuji za fajn napad, potrebovala jsem se zbavit kusu zeli a malinko jsem upravila, muj postup: nic jsem nevazila, zeli (ctvrt velkeho) jsem podusila s 1 vetsim nastrouhanym (nahrubo)bramborem, po precezeni pockala cca 3 min, az ustane nejvetsi para, zasypala moukou hladkou a zamichala lehce, pote vklepla vejce a zamichala, mouky jsem pridala jen natolik, aby hmota drzela, nebylo treba moc mouky, nechala chvili stát. Pouzila jsem sul, pepr, cesnek 2 strouzky a majoranku a rimsky kmin (toho rozumne), po osmazeni to byla fakt mnamka obrovska.

  • Q | 8. 11. 2014 20:28

    Tak nevím, jaké jsou placičky smažené, ale pečené na plechu jsou výborné! Měla jsem menší hlávku zelí (dělána dvojnásobná dávka), tak jsem přidala nastrouhané brambory. Pekla jsem na pomaštěném pečícím papíru, na každou placičku malý plátek anglické slaniny, přibližně půl hodiny.

  • recepty73
    recepty73 | 2. 11. 2014 17:48

    ...nezkoušel jsem, ale na pomaštěném plechu nebo na papíru by to určitě šlo, protože v komentáři níže to paní Růžková už zkoušela ...škoda, že nenapsala více ...myslím, že vyzkoušením se nedá nic pokazit ;-)

  • Q | 28. 10. 2014 19:14

    Vyhýbám se smaženým pokrmům a tak mě láká ta varianta pečení placiček v troubě. Prosím, napište mně, jak přibližně dlouho by se měly placičky péct. Díky.

  • Trimila | 28. 10. 2014 15:33

    Levné, rychlé, snadné. A výborné. A bez masa. Chválím, děkuji a doporučuji. :-*

  • Marie Růžková | 21. 10. 2013 09:06

    Zkusila jsem je včera k večeři a byly moc dobré, jen jsem je pekla v troubě, protože smažená jídla má manžel zařekutá. Do smetanové omáčky jsem vmíchala ještě jeden česnek a polovinu tvarohu, byla také moc dobrá.

  • Martina | 15. 12. 2012 16:03

    Dělám právě tyto placičky, ale vajíčko se mi zdrclo. Asi se to tam nemá dávat hned po scezení, že? Snad to nějak zachráním po zchladnutí.

  • Péťa | 13. 3. 2012 18:10

    Výborné :-) .

  • Albrechtová | 11. 1. 2012 19:11

    U nás je děláme jako postní jídlo.Dají se péct i v troubě a jsou velice chutné.Také se může přidat slaninka,tu ocení hlavně muži.Můžu jen doporučit.

  • Leona | 9. 12. 2011 12:19

    Znám je, nejlíp chutnaj před výplatou ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Svačina Večeře Smažení Dušení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Hlávkové zelí Hrubá mouka Olej Pepř mletý Rozšlehané vejce Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Pražené mandle

Pražené mandle

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Slané copánky z listového těsta

Slané copánky z listového těsta

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Pracny - recept po babičce
Pracny - recept po…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Placičky z bramborové kaše
Placičky z bramborové kaše
Placičky z brokolice a cukety
Placičky z brokolice a cukety
Placičky z cukety a mrkve
Placičky z cukety a mrkve
Placičky z kořenové zeleniny
Placičky z kořenové zeleniny
Placičky z ovesných vloček II.
Placičky z ovesných vloček II.
Placičky z ricotty s cuketou a sušenými rajčaty
Placičky z ricotty s cuketou a sušenými…
  • Recepty.cz
  • Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact