Zbyla vám bramborová kaše? Pak musíte využít tyto skvělé bramborové placičky. Jsou jednoduché, rychlé a velmi chutné. Servírovat můžete i samotné s jogurtovým dipem nebo zakysanou smetanou.
Bramborovou kaši zchladíme a na vále z ní a hrubé mouky vypracujeme těsto, ze kterého uděláme váleček (průměr asi 8-10 cm) a krájíme ho na kolečka, která na pánvi na malém množství olivového oleje z obou stran opékáme.
Je to velmi dobrý způsob, jak zpracovat zbylou bramborovou kaši. Musí být ale opravdu hustší, aby se nemuselo přidávat tolik mouky. Začínající kuchařinky asi nebudou mít radost, že neudávám gramáž, ale je opravdu třeba to udělat podle oka - podle množství kaše. Pro zpestření je možné zamíchat do kaše předvařenou, nasekanou brokolici.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
venyss venyss
|30. 1. 2010 12:26
Dle rad jsem dělala ke guláši z krůtího masa a to tedy nemělo chybu, dávám za 1*.
Zuzana Šindlerová
|15. 3. 2007 12:00
Vyškvařila jsem kousek obyčejné slaniny, nakrájela uzenou krkovičku a bylo to výborné. Chutnalo mně to ještě víc studené. Dávám 1*.
Pemajana
|13. 3. 2007 21:59
MŇAM, výborné teplé i studené! Dávám za jedna!!!
Simča Sládková
|10. 3. 2007 15:41
A co teprve, když do brkaše vmícháte na kostičky krájenou osmahnutou anglickou nebo kousek uzeného či šunky. Nebo je možné použít i kuřecí či vepřové maso, okoralý sýr a pod. Dají se tak "zlikvidovat" různé zbytky na dobrou večeři.... Já placičky nesmažím, ale peču na pečícím papíře v troubě.
Richard Janotta
|9. 3. 2007 10:08
Díky za tento recept,zrovna mám zbylou b.kaši a nevěděl jsem jak ji využít.Připravuji oběd,takže jdu na to!
Di
|10. 12. 2006 22:37
Hledala jsem něco na úpravu pár dnů zbylé bramborové kaše, nechtělo se mi ji ohřívat jen tak, a padla jsme na tento recept. Placičky jsem vylepšila trochou strouhaného sýra a nakrájeného uzeného. Přidala jsem salátek z míchané zeleniny a byla z toho exelentní sobotní večeře.