g
sýr niva
nebo jiný strouhaný sýr výraznější chuti
0,50
balíček
prášek do pečiva
2
ks
vejce
koření
dle chuti: pepř, čubrica...
česnek
dle chuti, není nutný
bylinky
dle chuti: majoránka, rozmarýn, tymián...
olej
na smažení
Postup přípravy receptu
1
Mléko, vejce, mouku a kypřidlo dobře promícháme na hladkou kašičku. Přidáme jemně nastrouhanou řepu, nastrouhanou nebo rozdrobenou Nivu a ochutíme buď bylinkami nebo kořením dle vlastního výběru (Adžika, čubrica, česnek sušený či čerstvý, čerstvé nebo sušené bylinky).
2
Použijeme-li výrazný sýr, nemusíme příliš dochucovat, pokud dáme sýr méně výrazný, je lépe dochutit více, jelikož řepa chuť výrazně srazí. Solíme s opatrností, s ohledem na použitý druh sýru. Těsto lžící postupně odebíráme a smažíme z obou stran dozlatova malé placičky v nepřilnavé pánvi s trochou rozpáleného oleje.
3
Podáváme s dipy ze zakysané smetany s česnekem nebo bylinkami. Podávat můžeme i jako přílohu k masovým směsím...