• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Placek ze strouhanky
Napište svůj komentář k receptu

Placek ze strouhanky

autor: Beboun
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Placek ze strouhanky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • strouhanka
    • 2
      ks vejce
    • olej
    • 2
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Dvě vajíčka klepneme do misky, dáme strouhanku podle potřeby, uděláme zvlášní těsto a uplácáme z něho placku. Poté jen osmažíme a osolíme podle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Knedlíčky ze strouhanky

Knedlíčky ze strouhanky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • volodka | 11. 3. 2016 20:30

    Tak tomuto říkáme doma šišvanec :-)

  • Evženie | 20. 10. 2012 12:33

    Kdysi tyto placičky dělala moje tchýně,říkala jím vaječný řízek.Pokládala ho na čerstvý chleba, pomazala obyč. hořčicí,ozdobila kolečkama salámu,kousek rajčete,kroužek cibule,co dům dal zeleninu,kyselou okurku,bašta a rychlá večeře.

  • zdenka supolova | 30. 7. 2009 23:27

    Ale panHugo píše,že je to chutnější a ne,že je to zdravější.V tom mu dávám za pravdu.

  • niobe nightingale | 30. 7. 2009 20:43

    To je už minimálně po druhé, co doporučujete sádlo - vy jste nějaký všudypřítomný zastánce sádla, pane Sádlo? Není to tak dávno, co jsem četla článek, že naopak byly vyvráceny spekulace o tom, že sádlo je zdravější než ostatní tuky...

  • Hugo Sádlo | 30. 7. 2009 19:41

    Udělejte Placek na sádle místo na oleji, je to chutnější, stejně jako bramboráky.

  • jaja 13 | 30. 7. 2009 19:01

    Obvykle do toho ještě přidávám zbytky salámu nebo tvrdého sýru nakrájeného na malé kostičky a nasekanou petrželku. Místo soli dávám vegetu. Jinak u nás se tomu říká smažínek.

  • zdenka supolova | 30. 7. 2009 11:15

    Já v nadšení na co lidičky nepřijdou,utíkám k 73leté sousedce a jako chyták se ptám,co dělá se zbytky po obalováíní ,na což odpoví,že vyhazuje,tak jsem jí řekla o "placeku".No,nechtěla věřit,že prý to nemůže být k jídlu.Halt nečetla zdejší komentáře.....

  • Jana Řezníčková | 30. 7. 2009 08:55

    A my jsme tomu doma říkali "Smažínek", moje sestra to milovala....

  • marie mateju | 29. 7. 2009 22:26

    přidávám název-tak se tomu říká u nás-chlebánek

  • niobe nightingale | 29. 7. 2009 22:09

    Jo takhle! Omlouvám se, špatně jsem tomu porozuměla... Tak ale to je taky docela zajímavý nápad... co se člověk nedozví z komentářů pod Plackem :)

  • Klára Keselyova | 29. 7. 2009 17:06

    Nie, Niobe. Klasický trojobal a pred tým, než to idem dať do rozpáleného oleja, každý rezeň namočím do vejcovej zmesi. Niekedy to na všetky nevijde, ale tie na ktoré sa ušlo, sú lôepšie.

  • Vlasta Kopová | 29. 7. 2009 16:43

    Mňam, táta vždycky když dosmaží řízky, tak se o placky ze zbytků obalování můžeme poprat, kolikrát víc než o řízky, je v tom kouzlo:-)))

  • niobe nightingale | 29. 7. 2009 14:57

    Ajaj... za předpokladu, že "vyprážať" znamená smažit, tak vy v podstatě děláte silnější trojobal, ne? To dělám občas se sýrem, protože tam je dobré mít silnější vrstvu strouhanky, ale nic jiného víckrát neobaluju, je to pak víc o obale než o vnitřku.

  • Klára Keselyova | 29. 7. 2009 14:39

    Toto, je tu pridaný recept. Ovšem komentáre, sa večšinou týkajú zbytkov po obalovaní mesa, karfiolu, apod. Já zbytok po obalovaní nevyhodím, ani nedám psíkovi. Som rada,ak mi zostane vajíčková masa, lebo keď začnem vyprážať, každý obalený kus ešte raz ponamáčam v tejto hmote, až potom dám do oleja pražiť. Skúste, uvidíte, že je to oveľa jemnejšie, ako keď smažíme len s trojobalom.

  • niobe nightingale | 29. 7. 2009 14:35

    Simčo, to já si taky občas řikám, proč sem někdo přidá recept na smažený květák nebo vařené brambory, ale je pravda, že lidi jsou různí a vaří různá jídla... Moje babička, stará kuchařka, nezná lilek ani hlívu a u nás doma se zase tyhle suroviny moc dlouho, tak říkajíc, neohřejí. Kulinářský svět je plný překvapení :D

  • Simča Sládková | 29. 7. 2009 13:04

    Tak já se musím k něčemu přiznat: Když jsem mezi novými recepty objevila tento "Placek ze strouhanky", tak jsem si pomyslela, proč sem někdo takovou samozřejmost píše.... Musela jsem se držet, abych to do diskuse nenapsala. Jen to, že jsem si říkala, že sem chodí i úplní začátečníci mne zabrzdilo..... A ejhle, on tuto - pro mne - samozřejmost kde kdo nezná.... Takže se v duchu autorce omlouvám a pro příště už si nebudu asi u ničeho myslet "proč to sem píší, vždyť TOHLE zná každý....." Simča

  • zdenka supolova | 29. 7. 2009 12:51

    Díky za tento recept,mně vždycky krvácelo srdce,když mi zbylo po obalování něco,no,ale toto mě nenapadlo....žasnu,na co lidičky nepřijdou

  • niobe nightingale | 29. 7. 2009 12:39

    Nestačim žasnout, že i takhle obyčejná věc má tolik názvů - placek, slepenec, psí řízek, kodydek, škrabánek... Já tomu neřikám nijak, protože tohle doma nedělám - zbytky vždycky vyhodím... No, tak to v sobotu asi nadejde čas na přestavení nového receptu :D

  • Ivana Císařová | 29. 7. 2009 12:33

    My tomu říkáme "pekáč" , děláme ho jako všichni zde ze zbytků po obalování řízků a pekáč přikusujeme k polévce nebo ho pokrájím a do polévky vložím jako svítek.

  • Dominik Papež | 28. 7. 2009 16:49

    My tomu říkáme škrabánek :). Většinou se to nedělá samotné, ale jenom ze zbytku vajec co zbydou z obalování řízků.. Potom se to s nimi jí.

  • Simča Sládková | 25. 7. 2009 20:34

    No a já obdobně - když balím houby nebo kvělák, tak takové ty zlomky do hmoty taky zamíchám..... S.

  • Vítězslav Macháček | 25. 7. 2009 18:06

    Když dělám řízky , tak vždy zbydou nějaké odřezky-to je jasné. No a já je zužitkuji tak , že je do tohoto zbytku namíchám . Je to i z kousky tuku- ale pro chlapy jako "předkrm" ideální ! :-)

  • Dita Tasmanová | 25. 7. 2009 11:57

    Já do toho ještě přidávám trochu mouky a strouhaný sýr.

  • Jana Mojžíšová | 24. 7. 2009 11:50

    Jejda, tomuhle se u nás říkalo placičky - dělalo se ze zbytků po obalování a mizelo to rychleji než řízky:) Přidálali jsme ještě trochu sojovky nebo grilovacího...

  • Ladia - | 22. 7. 2009 10:45

    Moje babička tomu říkávala kodydek. ;-))) zužitkovaly se tak zbytky po obalování...

  • Lucie Blechová | 22. 7. 2009 09:05

    Paní Simčo díky za tipy, teda, ten "psí řízek" musím někdy vyzkoušt, fakt jsem o tom nikdy neslyšela... Je to bezva nápad jak využít zbylé "obalovací" suroviny. Díky holky!!!

  • Simča Sládková | 21. 7. 2009 18:14

    Cha cha... u nás se tomu říká "psí řízek" a pokud by vás zajímalo proč, tak proto, že maso jednou ukradl a sežral pes....:-) :-) :-). Ale také to dělám, když cokoli obaluji a zbydou rozšlehaná vejce. Dávám na jedno vejce trochu více, než lžíci strouhanky, hustotu bych řakla asi jako bývala bramborová kaše v jídelně... Ale dejte strouhanky nejprve míň a nechte ustát - ono to houstne. My jako děti to milovaly, naše holky to taky mají rády. A když do té hmoty dáte špetku oregana a trochu rozetřeného česneku (či česnekového granulátu) je to moc dobré....

  • Petra Nováková | 21. 7. 2009 14:14

    U nás se tomu říkal slepenec a dělal se vždy, když zbyla strouhanka a vajíčko po obalování řízků.

  • Beáta Vojáčková | 21. 7. 2009 12:00

    prostě jen jak kdyby zamícháme nic zvláštního na tom ani moc není....jen sem nevěděla jak to napsat...a jí se to normálně k bramborům...

  • Lucie Blechová | 21. 7. 2009 10:46

    Zdravím, slyším o takové placce poprvé, k čemu se to jí? Nebo se plní? Nahrazuje jen klasickou vaječnou omeletu, nebo má nějaké spec. využití? Děkuji

  • Miroslava Severová | 21. 7. 2009 07:36

    Jaké zvláštní těsto? Já dělám tak, že na 1 vajíčko přidám 1 lžičku strouhánky, osolím, rozšlehám a peču vaječnou omeletu. Tomuto mám rozumnět tak, že se udělá těsto husté, asi jako na karbanátky?Pak to bude asi jen samá strouhánka ne ??

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Svačina Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Olej Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Kuřecí mls

Kuřecí mls

Celerová pomazánka II.

Celerová pomazánka II.

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Volarské tvarohové koláčky

Volarské tvarohové koláčky

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

140
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
97
Rajčatový salát s balkánským sýrem
Rajčatový salát s…
92
Čočková polévka s uzenou krkovičkou
Čočková polévka s uzenou…
91
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
88
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Pizza z listového těsta
Pizza z listového těsta
Pizza z polenty - zdravě
Pizza z polenty - zdravě
Pizza z rohlíků
Pizza z rohlíků
Placičky (nejen) z řepy
Placičky (nejen) z řepy
Placičky z bílých fazolí
Placičky z bílých fazolí
Placičky z bramborové kaše
Placičky z bramborové kaše
  • Recepty.cz
  • Placek ze strouhanky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact